Egyébként az ilyenekre mindig úgy derül fény hogy az ember épít egynél több példányban valamit, de kicsit máshogy. Pár ellenállás, vagy kondi, vagy tranyó más és teljesen más a két dolog szubjektív hangzása.
És szinte teljesen mindegy , hogy mit épít az ember...
Akkor jön a nyomozás, hogy mi a francért szól ennyire másképp a két elvileg teljesen ugyanolyan dolog. És kiderül hogy tiszta ezotéria van az egész mögött. Műszakilag teljesen megmagyarázhatatlan jelenségek...
Ezeknek a tapasztalása nálam már mindennapos. Tibinél is hétvégén teszteltük az új erősítőt, amit fejlesztett. Bepróbáltunk egy pár tranzisztort még a VAS fokozatba. Az eggyik különösen tiszta és részletező hangú lett. Minden szempontból tökély. Majdnem. Csak egy nagy gond volt, hogy nem volt mélye. De aztán Tibi azt mondta, na most figyelj.
Egy ellenállást kicserélt a VAS fokozatban, csak egyet és tökéletesen megjött a mélye. Akkora bivaly, erőteljes, hibátlan dinamikus mély hangok jöttek, hogy leesett volna az állam, ha nem tapasztaltam volna ilyet pár tucat alkalommal én is...
Szóval végül teljesen jó lett a hang. Minden szempontból csúcs kategóriás. Hát már hetek óta fejlesztgette hangra is, meg mérésekkel is...
Én is örülnék, ha nem lenne tele a hifi "ezotériával". Ilyen ezoterikus jelenségekkel. De, sajnos tele van, ez a tapasztalat...