Off topic
#1401 Re: Off topic
Gátlástalan egy retek ez a polida. Semmit nem szabad tőle venni...
#1402 Re: Off topic
DAC I/U átalakításnál melyik lehet a jobb? A nagyon alacsony ellenállásos lezárás, majd felerősítés akár MC féle erősítőkkel, vagy a váltakozó impedanciájú, normálisabb I/V konverter?
#1403 Re: Off topic
DAC-hoz tervezhetek teljesen új nyákot, nem is fog kiférni 100x100 mm-be. De már integrálni fogom a shift+storage regisztereket is. Ja, és persze az új IV elképzelés lesz a régi, sima OPAMP topológiájú helyet.
Na és akkor beszéljünk a LED-ekről. Régebben ezeket az energiatakarékos vackokat elég nagy szarnak néztem, de a mostaniak már egész jók, amelyek ~2700K szín-hőmérséklettel világítanak. Főleg a filament COG LED tetszik, viszont az olcsóbb se rosszabb sokkal, feltéve, ha nem szarik be benne az olcsó elektronika. Sőt, még jobb is lehet, mivel nincs benne UV. És akkor ott vannak a nagyon klasszikus kinézetű 2000K-s diódák, azt se tartom szarnak. Viszont a fillérbaszó polgármesterek és a széles vigyorú üzleti haverjaiknak közvilágítási LED-es lámpái legtöbbje egy rakás szar. Egyre több kutatás igazolja, hogy 3000K feletti sajtos ipari kedvenc színhőmérséklet ártalmas a környezetre és az emberi egészségre nézve is. Habár festékszín keverésnél hasznosnak gondolom, illetve az autólámpákhoz, esetleg munkahelyi környezethez, de közvilágításhoz sokkal jobb szerintem a 3000K, vagy az alatti, a tudósok szerint is. Még szerencse, hogy a LED színhőmérséklet programozható, és nem jelentős fogyasztásban az eltérés egy hideg szarhoz képest. Mindenesetre egyre kevésbé valószínű, hogy veszek bármilyen izzót a világításhoz, inkább már az csak dióda lesz már.
Na és akkor beszéljünk a LED-ekről. Régebben ezeket az energiatakarékos vackokat elég nagy szarnak néztem, de a mostaniak már egész jók, amelyek ~2700K szín-hőmérséklettel világítanak. Főleg a filament COG LED tetszik, viszont az olcsóbb se rosszabb sokkal, feltéve, ha nem szarik be benne az olcsó elektronika. Sőt, még jobb is lehet, mivel nincs benne UV. És akkor ott vannak a nagyon klasszikus kinézetű 2000K-s diódák, azt se tartom szarnak. Viszont a fillérbaszó polgármesterek és a széles vigyorú üzleti haverjaiknak közvilágítási LED-es lámpái legtöbbje egy rakás szar. Egyre több kutatás igazolja, hogy 3000K feletti sajtos ipari kedvenc színhőmérséklet ártalmas a környezetre és az emberi egészségre nézve is. Habár festékszín keverésnél hasznosnak gondolom, illetve az autólámpákhoz, esetleg munkahelyi környezethez, de közvilágításhoz sokkal jobb szerintem a 3000K, vagy az alatti, a tudósok szerint is. Még szerencse, hogy a LED színhőmérséklet programozható, és nem jelentős fogyasztásban az eltérés egy hideg szarhoz képest. Mindenesetre egyre kevésbé valószínű, hogy veszek bármilyen izzót a világításhoz, inkább már az csak dióda lesz már.
#1404 Re: Off topic
Azért ez a kifejezés láncolat odabasz:
3000K feletti sajtos ipari kedvenc színhőmérséklet
#1405 Re: Off topic
Én nem sajtosra haragszom, hanem az összes fillérbaszó polgármesterre, aki képes a legszarabb fényű LED-re cserélni a város nátrium lámpáit. De jobb LED-ekkel már bebizonyították, hogy lehet sokkal jobbat is csinálni, miközben jelentősen csökkenthető a fényszennyezés egy nátrium lámpához képest.
#1406 Re: Off topic
Szerintem hamarosan a kínai filament COG leddel fog még alkotni ezt-azt. Pl. kamucsöves erősítőket, melyben a fűtés helyet már LED lesz. Így lehet majd díszíteni a készülékházat.
#1407 Re: Off topic
Toto, a kedvenc nátriumlámpád sajnos balesetveszélyes a szűk sávos sugárzása miatt.
A ledek (COB/COG) tapasztalataim szerint 3000-4000K között használhatók értelmesen. 4000K felett elkezd zavaróan kékes lenni, 3000K alatt meg sárga. Vannak jó minőségű 2700K-s ledkörtéim, de sajnos csak kültéren tudom értelmesen használni. A emberi agyban az automata fehéregyensúly is ezt a tartományt tudja kompenzálni. Volt régen egy elektrolumineszcens cella nevű dolog, a spektrális energiaeloszlása szinte tökéletesen napfényszerű volt, a sugárzási maximuma is ugyanoda esett. Ezt sehol nem látni, nem terjedt el. Gondolom gazdaságossági okokból, drága volt gyártani.
A ledek (COB/COG) tapasztalataim szerint 3000-4000K között használhatók értelmesen. 4000K felett elkezd zavaróan kékes lenni, 3000K alatt meg sárga. Vannak jó minőségű 2700K-s ledkörtéim, de sajnos csak kültéren tudom értelmesen használni. A emberi agyban az automata fehéregyensúly is ezt a tartományt tudja kompenzálni. Volt régen egy elektrolumineszcens cella nevű dolog, a spektrális energiaeloszlása szinte tökéletesen napfényszerű volt, a sugárzási maximuma is ugyanoda esett. Ezt sehol nem látni, nem terjedt el. Gondolom gazdaságossági okokból, drága volt gyártani.
#1408 Re: Off topic
Lehet ezeket vegyíteni is. Tehát nátriumlámpa és mondjuk jobb minőségű halogén, rögtön prémium komfortérzete lesz az embernek. De a halogén leddel is helyettesíthető meg a nátriumlámpa is. Ami pedig a filament COG led 2700K sárgás fényét illeti, én vegyítettem egy 3000K-s LED-del, tehát két 2700K, és egy 3000K, ezzel eltudtam érni gyakorlatilag közel ugyanolyan fényt, mint amilyen volt a régi villanykörte.
#1409 Re: Off topic
Csak és csak is a trafós megoldás a jó. Bármelyik megoldás is kell: I/U konverzió, vagy U erősítés.
#1410 Re: Off topic
Hiraga MC kapcsolását akartam megépíteni később az LP-hez, de rájöttem, hogy annyi még nem elég, mert akár trafós akár félvezetős, kell még RIAA korrektor is hozzá. De találtam nagyon egyszerű FET-es kapcsolási rajzot, mely tartalmazza a korrektort és további +40dB erősítést is. Ezt röhögve meg lehet építeni, viszont aszimmetrikus tápegység kell hozzá, abból se a legszarabb. Tweetert meg alkalmazhatom már +1 Khz körül, ahogy régebben ezt ismertettem is, mivel közép-hangszórók esetében minél nagyobb a kúp átmérője, annál irányítottabb lesz a hang főleg 1-2 khz felett.
#1411 Re: Off topic
A RIAA korrektorok 40dB környékén erősítenek 1KHz-en.A RIAA görbe kb 40dB átfogású. Az MM hangszedők, illetve a magas kimenetű MC-k 2.5-6mV körüli feszültséget szolgáltatnak 1Khz-en, 5cm/s sebességnél - barázda kivezérlés-, az MC-k ennek ötvened - század részét 0.05mV-0.1mV hasonló kivezérlésnél. Az MM hangszedőket 47K-val szokás terhelni, a terhelő kapacitás par száz pF.Az MC hangszedőknél nincs a 47K-nak megfelelő szabványos lezárás. Erősen gyártó függő, tíz ohmtól néhany százig terjed a szokásos lezárásuk. A kisjelű MC-k általában nagyobb villamos teljesítményt tudnak leadni, mint az MM-ek, ezért IS lehet trafót használni.Toto írta: ↑2019.07.27. 11:46Hiraga MC kapcsolását akartam megépíteni később az LP-hez, de rájöttem, hogy annyi még nem elég, mert akár trafós akár félvezetős, kell még RIAA korrektor is hozzá. De találtam nagyon egyszerű FET-es kapcsolási rajzot, mely tartalmazza a korrektort és további +40dB erősítést is. Ezt röhögve meg lehet építeni, viszont aszimmetrikus tápegység kell hozzá, abból se a legszarabb. Tweetert meg alkalmazhatom már +1 Khz körül, ahogy régebben ezt ismertettem is, mivel közép-hangszórók esetében minél nagyobb a kúp átmérője, annál irányítottabb lesz a hang főleg 1-2 khz felett.
Tradicionális oka IS van az MC trafók illetve MC elő-előerősítők használatának. Sztereo LP volt a fő forrás, esetleg szalagos, vagy kazettás magnó. Az erősítők általában tartalmaztak RIAA korrektort, de csak az MM-eknek megfelelő erősítéssel. A kisjelű MC-k megjelenésével trafó vagy elő-előerősítővel lehetett hasznâlni a meglévő áramköröket. Léteznek ugyan átkapcsolható MM-MC korrektorok, de az ilyenek általában erősen kompromisszumos holmik. A korrektornak alapvetően kb. 60dB erősítésű áramkörnek kell lennie passzív korrektornál, visszacsatoltnál ennél jó 20dB-vel többel. Átkapcsolhatónál kell kb még 20dB erősítés. Ilyen áramkört jó minőségben nem egyszerű csinálni. Pláne hogy a zaja is alacsony legyen. Az MC elő-előerősítők egyik rákfenéje a zaj, a másik a rádió vétel... A trafók itt előnyben vannak.
#1412 Re: Off topic
Én főleg DAC729 IV-vel foglalkozom, LP-t ritkán hallgatok, csak akkor már oda is kellene valami. Találtam nemrég egy összeállítást, melyben mindenféle MC előerősítő kapcsolás található, zajt és torzítást feltüntetve, meg találtam 2 FET-es kapcsolási rajzot, ami gyakorlatilag minden az egyben, valószínűleg azt építem meg a BF862 fetekkel az MC LP-hez. Mondjuk lehet, hogy +10-30dB erősítés kell még az MC miatt. Tehát 3 FET legalább, alacsonyabb zaj miatt akár több is.
#1413 Re: Off topic
Csatornánként két fet MC bemenettől vonal kimenetig RIAA kotrekcióval? Az több mint érdekes....
#1414 Re: Off topic
A 47K lezárás MM-t sejtet, tehát biztosan több lesz, mint két FET. Minimum hármat párhuzamosan kéne majd kötni a bemenetnél, az alacsonyabb zaj miatt.
#1415 Re: Off topic
Hát a 2khz/24dB oktáv váltás sokkal-sokkal jobb a tweetereimnél. Most hallgatva főleg. Se több, se kevesebb. 1khz váltás ehhez képest egy rakás szar, úgyhogy ennyit a szimmetrikus DAC kialakításról. Nem lesz 19 bit.
#1416 Re: Off topic
A létrás bemeneti osztó kapcsán terelődött a figyelmem az előfok csöveinek fűtésére. Praktikus okokból egy Lm2596 alapú kapcsoló üzemű panelt használtam, némi RC szűréssel megtoldva. Nem tartottam fontosnak ellenőrizni a "hangját".
Kisérletképp a fűtés vezetékeit párszor átvezettem egy ferrit gyűrűn - valami kapcsoló üzemű tápban volt hasonló szerepben eredetileg. Teljesen meglepett a hatása. Jobb lett felbontás, sokkal "folyékonyabb" a hangzás. Egybefüggőbb az egész hangkép.
Kicserélve a kapcsolóüzemű panelt egy sima 7805-re plusz két 1n4148-ra tovább javult a hang, épp olyan irányba, mint a ferritgyűrűvel.
Úgy tűnik a nagyfrekvenciás komponensek átjutnak a fűtőszálról a katódra, és bár füllel nem hallhatóak, de összeráncolják kissé a zene szövetét...A 7805 igy viszont elfűt vagy 6W-ot pluszban. Nincs ingyen vacsora most sem.
Kisérletképp a fűtés vezetékeit párszor átvezettem egy ferrit gyűrűn - valami kapcsoló üzemű tápban volt hasonló szerepben eredetileg. Teljesen meglepett a hatása. Jobb lett felbontás, sokkal "folyékonyabb" a hangzás. Egybefüggőbb az egész hangkép.
Kicserélve a kapcsolóüzemű panelt egy sima 7805-re plusz két 1n4148-ra tovább javult a hang, épp olyan irányba, mint a ferritgyűrűvel.
Úgy tűnik a nagyfrekvenciás komponensek átjutnak a fűtőszálról a katódra, és bár füllel nem hallhatóak, de összeráncolják kissé a zene szövetét...A 7805 igy viszont elfűt vagy 6W-ot pluszban. Nincs ingyen vacsora most sem.
#1417 Re: Off topic
Szerintem ide akár egy low drop táp, kisebb trafó fesszel is jó ötletnek tűnik! (-Állandó terhelés, nem kell tranziens igénybevételt se lekezelni...)Konzol írta: ↑2019.07.27. 21:35A létrás bemeneti osztó kapcsán terelődött a figyelmem az előfok csöveinek fűtésére...
#1418 Re: Off topic
Egyszerűbb hűteni a stabilizátor IC-t.
LDO esetén is kellene minimum 7V nyers DC, figyelembe véve a hálózai feszültség ingadozásait inkább 8-8.5V, ami kb 7V/1A szekunderű trafót igényelne, a 6.3VAC határeset, shottky egyenirányítókkal esetleg. Plusz több puffert, hogy legrosszabb esetben se essen a nyes feszültség 7V alá. 8V nyers feszültség esetén az LDO kb. 1.5W-ot disszpálna. Lehet nyerni kb 4W-5W-ot, üzem közben, cserében kellene egyedi transzformátor, kicsit bonyolultabb tápfesz elosztó - távvezérelhető a kütyü.
Kis kimenő feszültség és viszonylag nagy áram mellett a kapcsoló üzemű táp lenne a jó választás, csak mégsem az:(:(
LDO esetén is kellene minimum 7V nyers DC, figyelembe véve a hálózai feszültség ingadozásait inkább 8-8.5V, ami kb 7V/1A szekunderű trafót igényelne, a 6.3VAC határeset, shottky egyenirányítókkal esetleg. Plusz több puffert, hogy legrosszabb esetben se essen a nyes feszültség 7V alá. 8V nyers feszültség esetén az LDO kb. 1.5W-ot disszpálna. Lehet nyerni kb 4W-5W-ot, üzem közben, cserében kellene egyedi transzformátor, kicsit bonyolultabb tápfesz elosztó - távvezérelhető a kütyü.
Kis kimenő feszültség és viszonylag nagy áram mellett a kapcsoló üzemű táp lenne a jó választás, csak mégsem az:(:(
#1419 Re: Off topic
Na ide írom a másik fórumon lévő USB vs I2S-el kapcsolatosan a véleményemet, nehogy szokás szerint off legyen ott, főleg miután fikáztam itt is a sajtos kedvenc hideg fehér ipari közvilágítási lámpákat...
USB-nek szerintem jó lehet a mzperx PCI kártya, viszont Xmos-nál is nagyon fontos a nagyon jó tápegység, és a nagyon jó clock. Utána a driverek, illetve annak minősége IS. Ezért van az, hogy egy filléres SoundBlasterrel sok esetben sokkal jobb hang előhozható, mint néhány drága szarral. Nem gyári a driver, miután a kártya ilyen olcsó. Szóval jó tápegység kell, és jó clock alapból, akármi legyen az. Azóta beszélgettem az egyik OS fejlesztővel is, illetve a MPD fejlesztővel is, mondhatni anyázás lett a vége, egyik viszont belátta, hogy hasznos a tippem, a másik meg kb. azt gondolta szerintem, hogy a legtöbb user kapja be, ha egyik se volt képes megcsinálni a kernelstreaming-et satya-s rendszer alatt.
USB-nek szerintem jó lehet a mzperx PCI kártya, viszont Xmos-nál is nagyon fontos a nagyon jó tápegység, és a nagyon jó clock. Utána a driverek, illetve annak minősége IS. Ezért van az, hogy egy filléres SoundBlasterrel sok esetben sokkal jobb hang előhozható, mint néhány drága szarral. Nem gyári a driver, miután a kártya ilyen olcsó. Szóval jó tápegység kell, és jó clock alapból, akármi legyen az. Azóta beszélgettem az egyik OS fejlesztővel is, illetve a MPD fejlesztővel is, mondhatni anyázás lett a vége, egyik viszont belátta, hogy hasznos a tippem, a másik meg kb. azt gondolta szerintem, hogy a legtöbb user kapja be, ha egyik se volt képes megcsinálni a kernelstreaming-et satya-s rendszer alatt.
#1420 Re: Off topic
Szerintem az USB kábelek hangja az átvitel hibájában keresendő. Audio-ban nem biztos, hogy van CRC ellenőrzés. Mint ahogy az SPDIF-ben sincs ilyesmi, ha jól tudom. És az audio CD-ben sincs. Másik: csak passzív váltás kéne 2khz környékére. Pl. soros hangváltó. Vagy részben soros, részben párhuzamos. Valahogy jobb hallgatni a passzív hangváltót hosszútávon, tehát jöhet a TAS3108 és a 19 bit. Harmadik: filament COG LED rulez. Hamarosan még jobbak lehetnek fényhasznosítás szempontjából.
#1421 Re: Off topic
3mm-es kerületi irányú karcolást ki tud javitani az audio CD is... Beszámolnak az USB kábelek hangja közötti különbségről annamero-val, annyakínjával együtt, pedig ott van pufferelés, CRC, meg újraidőzítés...
#1422 Re: Off topic
Esetleg külső környezetből jobban felveheti a zajt a hangra rosszabb kábel némelyike.
#1423 Re: Off topic
A hibás csomag meg újraküldésre kerül...
#1424 Re: Off topic
A CD kódolásánál Reed-Solomon algoritmust használtak, ami a mai napig elég jó hibatűrésű algoritmus.
https://en.wikipedia.org/wiki/Reed%E2%8 ... correction
https://en.wikipedia.org/wiki/Reed%E2%8 ... correction
#1425 Re: Off topic
Hát ez nagyon erőltetett.... Na és akkor mi van? Ott a hibajavítás, csomag újra küldés... Amíg nem történik kritikus mennyiségű hiba, addig semmilyen gond nincs...Esetleg külső környezetből jobban felveheti a zajt a hangra rosszabb kábel némelyike.
#1426 Re: Off topic
Hibás csomag újraküldésre kerül... számít, realtime audiolejátszásnál nagyon is!
#1427 Re: Off topic
Azt megoldja a pufferelés. Az időzítési problémákat is meg lehet oldani. Meg is vannak oldva...
Pl nekem van ilyen digitális házimorzsi erősítőm. Ha menet közben kihúzom belőle a kábelt, nem hallgat el rögtön. Olyan fél másodpercig még szól...
Pl nekem van ilyen digitális házimorzsi erősítőm. Ha menet közben kihúzom belőle a kábelt, nem hallgat el rögtön. Olyan fél másodpercig még szól...
#1428 Re: Off topic
Buffer minősége is közbeszólhat, lehet az is szar. És ha túl sokszor küldi újra? Pl. jriver sokkal jobban szól, ha minél kevesebb a késleltetés, és szinte biztos, hogy nem a torzítás miatt. USB-nél is sokkal jobb az alacsony késleltetés, viszont már előfordult, hogy alacsony késleltetés esetén pattogott, vagy éppen hallgathatatlan volt a zene.
#1429 Re: Off topic
DAC729-es 19 bithez meg lehet, hogy nem is kell TAS3108, elég csak a ADAU1442. 19. bitet kell tologatni, úgy, hogy előtte csak 0 legyen, majd levenni egy MSB-t, és hozzáadni egyik oldalt az alaphoz.
#1430 Re: Off topic
De a kábelről volt szó Toto, hogy az hogy a viharba szól bele a hangba? Hogy lehet sovány a mélye, vagy fényes a hangja, stb, stb? Miért szól másképp a zene másik kábellel?Buffer minősége is közbeszólhat, lehet az is szar.
Ezek itt a nagy kérdések....
Itt van pl bta-tól egy idézet, ami jól ábrázolja, hogy mi a helyzet...
Tehát nem a recsegésről, nem arról van szó, hogy elhallgat a dolog kisebb-nagyobb időre...A klf. USB kábelek többnyire úgy szólnak eltérően, mintha analóg jelkábelt cserélnél, és ez önmagában is megsemmisítő csapást mér a botcsinálta teóriákra.
#1431 Re: Off topic
Én mondjuk leszarom, USB-t már nem hallgatok, SPDIF-t se használom zenehallgatásra, többire meg jó az is. USB-nél klotz kábelt használtam, SPDIF-nél meg jó az optika. I2S rulez van, akár ARM-ről lesz szó, akár X86-ról linux realtime kernel alatt.
#1432 Re: Off topic
Következő GTA-nál többen azt hittük, hogy lesz még egy PS4-es verzió a PS5 előtt, miután hatalmas bevételekre tehetnek így szert. (GTA ugye 1997-ben jelent meg, most meg a GTA5-nél tartunk, ezek a számok generációs szintugrást jelentenek leginkább, bár a 4 és az 5 között nem túl sok a különbség). Valószínűleg újabb PS4-es verziót már kihagyják, tehát egy generációval jobb GTA-t rakhatnak már össze. Álláshirdetésekből egyértelműen látszik, mi a helyzet. Rengeteg embert, animátort, grafikust, színészt keresnek az iparág legnagyobb bejárható területéhez. Játékot kiadó cég vezérigazgatója meg dicséri a PS5/hasonló új Xbox sugárkövetéses grafikáját, pedig ott van még pl. az AI és rengeteg minden. Szerintem ilyen szempontból a GTA4 szintje lesz. (GTA5-ben sajnos butább az AI az elhasznált erőforrás miatt) Tehát megint szanaszét lesz szkriptelve inkább a következő, GTA6 is, random járművekkel és arcokkal az úton (egy adatbázis alapján, hogy mi lehet ott). Aztán ott van a folyamatosan frissített ingyenes GTA Online, amihez kell a GTA5, így nem csökkennek nagyon az eladások.
#1433 Re: Off topic
A jövő közvilágítása, legalább is normálisabb polgármesterek által vezetett településeknél...
https://www.bnpi.hu/hu/hir/csokkent-a-f ... ti-parkban
https://www.bnpi.hu/hu/hir/csokkent-a-f ... ti-parkban
#1435 Re: Off topic
Holografikus univerzum témában. Ebből a dologból még számítógép lesz valamikor...
http://impressmagazin.hu/felfedeztek-a- ... cRDQs5oSUE
http://impressmagazin.hu/felfedeztek-a- ... cRDQs5oSUE
#1436 Re: Off topic
Hát ezeket nagyon nem kőbaltával faragták, hanem a legeslegmodernebb dolgokkal, amiket ma is használnak, és használnának, ha nem a profit lenne az első helyen.Konzol írta: ↑2019.09.07. 09:34Azért az komolyan elgondllkodtató, hogy vagy harminc évnyi fejlesztés, simogatás, ráolvasás hájpolás után olyasmiket olvasni, hogy a legújabb ilyen-olyan modern DA átalakító már majdnem olyan jól szól mint egy huszonöt-harminc éve nem gyártott, mai szemmel nézve kőbaltával faragott másik átalakító.
Ok, hogy gőzmodony, de minek akkor bele a jég?!
#1437 Re: Off topic
Ne viccelj már Toto! Hol volt a félvezetők gyártástechnológiája a maihoz képest minőségben, pontosságban?
Persze, akkoriban az volt az elérhető csúcstechnológia. Hol volt az a rengeteg elméleti és gyakorlati ismeret ami azóta fölhalmozódott a digitális jelfeldolgozás témakörben. Nem csak hifiben, de radaroknál, képfeldolgozásban és ki tudja még hol.
Persze, akkoriban az volt az elérhető csúcstechnológia. Hol volt az a rengeteg elméleti és gyakorlati ismeret ami azóta fölhalmozódott a digitális jelfeldolgozás témakörben. Nem csak hifiben, de radaroknál, képfeldolgozásban és ki tudja még hol.
#1438 Re: Off topic
Először is R2R DAC-okról van itt szó. Már akkoriban tudtak ultra-precíz R2R DAC-okat gyártani. Lézerrel állították be a pontosságokat, stb. Bár az tény, hogy audiotechnikához inkább csak jelgenerátor félét sikerült gyártani R2R félével is, mint ahogy a maiak jelentős többsége is inkább csak jelgenerátor, nem pedig konverter. (azaz nem bit perfekt) Én a régi DAC-oknál főleg a shift+storage regisztert cserélném ki maira, meg a tokozást kerámiára. Ezért is használnék már kerámiatokozású parallel DAC-ot korszerű, NXP shift+storage regiszterrel. Viszont az AD1862-nél még nagyon elkapott a mókusösztön, már a kínai eladónak sem tetszett, tehát ezekkel még építhetek egy jó párat majd később közelebbi ismerősöknek.
#1439 Re: Off topic
Hát ezt nem hiszem el, itt van összefoglalva a lényeg a DAC-ok jelalakjáról. (és talán ez megmagyarázza a különbséget is)
http://www.pavouk.org/hw/dacshapes/en_index.html
AK4497 Super Slow Roll Off (Digital Filter bypass mode) közelíti az AD186x jelalakját, és valamiért hangban is.
De én maradok az összegző áramköröket NEM megkövetelő DAC-oknál... ami lehet a DAC729, na és persze az ipari R2R feszültségkimenetes DAC, SHC702-vel, ami leszedi a glitch-t.
Továbbá AD1862, és ha akarok összegzőt használni, mondjuk a mélyhez, akkor talán egy WM chip még belefér.
http://www.pavouk.org/hw/dacshapes/en_index.html
AK4497 Super Slow Roll Off (Digital Filter bypass mode) közelíti az AD186x jelalakját, és valamiért hangban is.
De én maradok az összegző áramköröket NEM megkövetelő DAC-oknál... ami lehet a DAC729, na és persze az ipari R2R feszültségkimenetes DAC, SHC702-vel, ami leszedi a glitch-t.
Továbbá AD1862, és ha akarok összegzőt használni, mondjuk a mélyhez, akkor talán egy WM chip még belefér.
#1440 Re: Off topic
Úgy néz ki, bevezetik a rendkívüli állapotot, vagy mi a tököm. Az olasz határzár egy büdös lófasz, semmi sincs lezárva. A hazamenő, karantén elől menekülő románok elárasztották az utakat. Több gócpont kialakulásától félnek, lessz házi karantén is, ha a kórházak megtelnének. Félóránként mossatok kezet, szex nuku ,a gyereket nem puszilgatni, mert hordozhatja a vírust anélkül, hogy tünetei lennének. A szájmax lószart sem ér, a vírus simán átfér rajta. Jobb inkább nem menni tömegbe. Vegyetek hypót, azt hígítsátok fel kb 5%-ra. Naponta ezzel átkell törölni otthon is a kilincseket, budit, szekrény foggantyút, volume gombot. Tömegközlekedést kerüljétek. Munkahelyen főnökkel ugatni, ha nem fertőtlenítenek folyímatosan, mint ahogy javasoltam. Ha ezeket betartjátok, akkor meg lehet úszni. Hogy tudjátok: mikrobiológiát tanultam, záróvizsgát kellett belőle tenni. Tudjátok: élelmiszeripari mérnök az egyik végzettségem. Keményebb volt ez a tantárgy, mint az orvosoknak. Pont az ilyen járvány góc pontok miatt. Még a tripper, meg a pestis, kolera bacikat, vírusokat is tanították. Szal vigyázzatok magatokra.
#1441 Re: Off topic
Húúúúú! Telefont kaptam. Holnap halnap. Így:
Határtalan boldog vagyok!!#1442 Re: Off topic
Aztan majd a Gyorfy Pali benez a szelvedon: hova hova Ottokam?
#1443 Re: Off topic
Nem jött.
#1446 Re: Off topic
Nem a Tescóba vagyok! Ott van baloldalon lenn a bőrsi tecso, meg a parkolója. Felette szárnyalok, ott meg ellenenőrizze, ha tudja. Tavaly kint voltak a légi rendőrök, aztán mikor megnéztek mindent, gondoltuk elvisszük őket egy körre barátságból. Fele nem mert beszálni.
Amúgy itt lakok:
Ezt a képet mégis csak levettem a Vanunu, Appme, tevecsattogtató, Erős Ödön, stb nicknevek miatt. Érthető okoból.
Itt a Tecsó közelről: Ez meg a Praktiker teteje: Ezek meg a szegedi kollegák, miután "megérkeztek" a repterönkre. Kicsit viseltes lett a légijármű, de gondolkoztak rajta hogyan állítsák helyre. Bili legyen belőle, vagy lavór.
Amúgy itt lakok:
Ezt a képet mégis csak levettem a Vanunu, Appme, tevecsattogtató, Erős Ödön, stb nicknevek miatt. Érthető okoból.
Itt a Tecsó közelről: Ez meg a Praktiker teteje: Ezek meg a szegedi kollegák, miután "megérkeztek" a repterönkre. Kicsit viseltes lett a légijármű, de gondolkoztak rajta hogyan állítsák helyre. Bili legyen belőle, vagy lavór.
#1447 Re: Off topic
Teljesen egyetértek Dyscussal. A paranoiát orvosi segítséggel kezelni kell, nem pedig terjeszteni.
Aki pedig egyszerűen csak hülye, az ne publikálja a agymenéseit.
Sanyi te meg ne lázíts! Ez egy audio fórum.
Aki pedig egyszerűen csak hülye, az ne publikálja a agymenéseit.
Sanyi te meg ne lázíts! Ez egy audio fórum.
#1448 Re: Off topic
Már elnézést, de ez egy off topic, amibe sztem bármiről lehet írni. Ha jól emlékszem KD-ék úgy nyilatkoztak anno, azért nyitják a fórumot, hogy ez nem olyan legyen mint a másik jól ismert fórum, akár csúnyán is lehessen beszélni, illetve bármiről, ami nem ütközik bűncselekménybe. Milyen jogon törölgetsz hozzászólásokat, vagy te lettél az önjelölt diktátor itt?
Csak az AD1862 ad neked erőt és mindent lebíró akaratot. De azért az AK4497-el sem jövünk dühbe
#1449 Re: Off topic
Jól sikerült a birka pöri. Irigyelhettek.
De azért ezt érdemes megnézni, aminek itt a linkje. Lényeges dolog az, hogy taktikázás helyett stratégia kellene. Szrintem fején találódott a szög. Oldaltól függetlenül.
https://youtu.be/e3ONPSOMlVs
De azért ezt érdemes megnézni, aminek itt a linkje. Lényeges dolog az, hogy taktikázás helyett stratégia kellene. Szrintem fején találódott a szög. Oldaltól függetlenül.
https://youtu.be/e3ONPSOMlVs