Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#1 Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.07.10. 17:40

Nos a minap írtam, 3 kg birge húsból főztem pörit. A húsban volt oldalas, karaj, egy lapocka, és egy csont. Én így szeretem. Belsőséget nem szeretem a pörköltben, kivéve a zúza pörköltet, de mint tudjuk a juhnak nincs zúzája. :lol: Maga a főzés alföldies. A fűszerek: hagyma, fokhagyma, kömény, bors, só, paprika, és a csípősség miatt most egy kis cheyenn bors került bele. A húst megpörköltem nagyon fasa kis sütött zsíron, bele a fűszerek, s összefőzés. Persze a hagyma az előre meg van pirítva. Mikor levét elfőtte, akkor hozzá a paprika, majd rövid pirítás után (takarékon) vízzel felöntöttem. Ekkor még egy kis paprika bele, ami a vízben megdagad, s sűrűbbé teszi a ZAFT-ot. :P Mer csuda jó ám az a zafta köménymagos krumplin! A fotón a főzést, a színeket, a nagy cupákot láthatjátok. Higgyétek el, az illata High End minőség volt.
Birge pöri.jpg
Birge pöri.jpg (390.34 KiB) Megtekintve 8262 alkalommal

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#2 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.07.10. 19:06

Oda van írva alulra: jelenvannak: dyscus, KDMester, valamint 6 vendég. Annyinak nem jut. :lol:

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#3 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.07.10. 19:09

Ma húsvasalón sütött Adzsikás sertés májat készítek sült kolompérral, és hozzá mediterrán salátával, amibe bolondítás képpen friss babérlevelet teszek. Ha el nem felejtem, akkor majd fotózok. Közben pedig Csiki sört iszok, amit egy kedves fórumtársunktól kaptam. :D

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#4 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.07.12. 10:55

Utaltam rá, hogy sütöttem egy kis adzsikás májat. Nos itt a beszámoló róla.
Először is az általam mediterrán salátának nevezett valami alkatrészei:
A Római Saláta:
20200710_192724.jpg
20200710_192724.jpg (219.2 KiB) Megtekintve 8196 alkalommal
Egy kis fehérkáposzta a felejthetetlen friss babérlevéllel. Ez utóbbit a római salátával együtt a kertemben szedtem. A babért apróra fel kell szeletelni az íz hatás, és a lenyelhetőség érdekében.
20200710_192949.jpg
20200710_192949.jpg (233.21 KiB) Megtekintve 8199 alkalommal
Aztán belekerül a hagyma, (nagyon fontos) az uborka csak úgy ződen, meg egy kis pirospaprika, hogy az egész olyan nemzeti színű legyen. Ha ferde szemmel nézitek, akkor akár az olasz tricolore-t is kiadja. :lol:
20200710_193642.jpg
20200710_193642.jpg (254.24 KiB) Megtekintve 8187 alkalommal
Aztán jön az ízesítés, ami jó sok só, és az alábbi fotón látható vegyszerekből áll:
20200710_193633.jpg
20200710_193633.jpg (228.13 KiB) Megtekintve 8192 alkalommal
És itt az elkészült sali:
20200710_203413.jpg
20200710_203413.jpg (256.84 KiB) Megtekintve 8181 alkalommal

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#5 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.07.12. 11:06

Aztán jön a krumpli sütés:
Before burn.jpg
Before burn.jpg (253.11 KiB) Megtekintve 8200 alkalommal
Afterburner Potato.jpg
Afterburner Potato.jpg (281.59 KiB) Megtekintve 8185 alkalommal
Burning Potato.jpg
Burning Potato.jpg (276.46 KiB) Megtekintve 8189 alkalommal

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#6 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.07.12. 11:16

Egyik kollegánk megjegyezte a minap:
"A rossz máj amúgy is a gasztro topicba való" Na ez nem az lesz. :P
Tom Jones dala ihletett meg ennek a képnek az elkészítésében. A kisebb darabok májak Őfelsége III. Bastet számára lettek darabolva. :lol:
Fáj Máj Delilah.jpg
Fáj Máj Delilah.jpg (258.46 KiB) Megtekintve 8183 alkalommal
A következő fotón az látszik, hogy a máj Adzsikával van megfűszerezve. III. Bastet őfőméltósága ínyének nem tetszik az Adzsika, ezért az ő része natúr készül. A képen látható serital a szakács kényeztetésére lett felpattintva.
20200710_201954.jpg
20200710_201954.jpg (262.54 KiB) Megtekintve 8182 alkalommal
Az Adzsika egy georgiai fűszer keverék, amelynek fő összetevője a zeller. Ezenkívül van benne paprika is. Az ízét a koriander mag, bors, fokhagyma adja meg, de úgy, hogy a zeller, és a koriander a fő íz előállító. Ezek mind levannak darálva, s üvegbe kevés sóval tartósítjuk.
Adzsika.jpg
Adzsika.jpg (233.25 KiB) Megtekintve 8192 alkalommal

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#7 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.07.12. 11:30

Természetesen nem nyersen fogyasztjuk a serés májat, hanem megsütögetem. Szoktam faszénen is, de most a húsvasalóban sütöttem, amit Hodyka kollegánk közreműködésével szereztem nagyváradon. A májat lehetőleg hitrtelen, de mégis óvatosan kell sütni.
20200710_203601.jpg
20200710_203601.jpg (339.17 KiB) Megtekintve 8162 alkalommal
Gyakorlatlanok néha kb 2 perc után fogpiszkálóval finoman megszúrhatják. A kés, villa nem jó, mert kifojik a máj finom leve. A máj akkor kész, ha a fogpiszkafa könnyedén beszúródik, de azt kihúzva a kiszivárgó lé nem véres. Ekkor kész. A fogyasztás előtti 2-4 perc pihentetés során a sülés befejeződik, a lé nagyrésze beépül a sejtekbe, viszont a máj olyan állapotú, mint a legfinomabb libamáj. Azt ugyan így kell vizsgálni. Ha barátnőnk, vagy asszonyállatunk nem szereti a máj jellegzetes ízét, akkor a sertésmájat libamájasítani kell. Ez azt jelenti, hogy előző napon a májszeleteket fokhagymás tejben pácolni kell. A sütés előtt másnap a tejet hideg vízzel gyorsan :!: le kell öblíteni, majd úgy kisütni. Az eredmény ízhatásilag libamájszerű. Megjegyzem mind ezen dolgok borjúmájból még finomabbak. Jelen májsütéskor pácolás elmaradt,. mert tegnap még nem tudtam mit eszek ma. A fotón a készre sütött májacska látható. Láthatjuk kellően zaftos, itt, meg amott kicsit barnára pirult, de colorizációjában hasonlít a nagyivók májára. Ilyen színt eredetileg boncteremi gyakorlatokon láthatunk. :lol:
20200710_203923.jpg
20200710_203923.jpg (345.43 KiB) Megtekintve 8158 alkalommal

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#8 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.07.12. 11:35

Az ételt látványosan feltálalva élvezhetjük annak kiváló ízét.
20200710_204254.jpg
20200710_204254.jpg (220.65 KiB) Megtekintve 8174 alkalommal
Élvezkedés után a máj elkezd átalakulni, mikor is a színe nem sokat változik, de az állaga, szaga igen. :lol: Mindezközben a mának csak a hűlt helyét találjuk meg a tányérunkon:
Liver kampec dolores.jpg
Liver kampec dolores.jpg (167.45 KiB) Megtekintve 8168 alkalommal
Próbáljátok ki receptemet, nem fogtok csalódni benne. Vegánoknak nem ajánlom, azoknak van amúgy is sok baja. :lol:

Avatar
MOT64
Hozzászólások: 327
Csatlakozott: 2016.04.06. 18:37
Tartózkodási hely: Veszprém

#9 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: MOT64 » 2020.07.12. 12:50

Ha már én javasoltam a topic létrehozását, teszek fel én is fotókat a mai ebédről:
20200712_123927-2.jpg
20200712_123927-2.jpg (248.08 KiB) Megtekintve 8146 alkalommal
Pácolt csirkemell és pulykacomb sajtal és sonkával. (Ez sem vega) még sütés előtt
20200712_123927-3.jpg
20200712_123927-3.jpg (249.3 KiB) Megtekintve 8144 alkalommal
A köret: párolt, pirított kelbimbó és zöldbab
20200712_123927-4.jpg
20200712_123927-4.jpg (185.94 KiB) Megtekintve 8144 alkalommal
Itt pedig menta és kevés citromfű ázik szőlőpálinkában. Ez még ma nem lesz kész, kell neki pár nap. Utána kap egy kis mézet és nyamm....

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#10 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.07.12. 12:57

Fincsi, de én a kelbimbót piszkosul odaadnám a szomszéd papagájainak. :lol:
A zöldbabot próbáld meg apróra vágott Bacon-el együtt pirítani, de még jobb a rendes füstölt sonkával. Fűszere a reszelt szárított Gyömbér, csipet bors. Próbáld ki!

Avatar
MOT64
Hozzászólások: 327
Csatlakozott: 2016.04.06. 18:37
Tartózkodási hely: Veszprém

#11 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: MOT64 » 2020.07.12. 13:07

OK! Köszönöm, meg is van a jövő heti menü. :lol:
A kelbimbó amúgy nagyon egészséges, kár a tyúkokba.

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#12 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.07.12. 13:37

Sok a Cink a kelbimbóban. De én akkor sem szeretem. Valami miatt nem jön be az íze. A babot próbáld ki. Lehet szárított porított Gyömbért kapni, de mégjobb, ha szárítva magad reszeled le, mert úgy zamatosabb. Piszkosul jól előhozza a zöldbab ízét.

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#13 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.07.23. 17:07

Lőttem egy nagyon szép keskeny oldalast a hentesnél. Rögvest be is pácoltam egy kis Kentucky elgondolású fűszerkeverékkel.
Oldalas.jpg
Oldalas.jpg (255.7 KiB) Megtekintve 7975 alkalommal
Fel is dobtam a kis faszenesre. Meg is lett az eredménye:
Sült oldalas.jpg
Sült oldalas.jpg (386.01 KiB) Megtekintve 7969 alkalommal
Aztán sebtiben egy kis paprika salátát készítettem. Azaz nem sebtiben, hanem először blansíroztam a paprikát, forrón tettem a lébe, és a hűtőben visszahűtöttem ehető hőmérsékletűre:
Paprika salata.jpg
Paprika salata.jpg (230.85 KiB) Megtekintve 7976 alkalommal
Majd egy kis sült burgonyával, és barricolt Caberné Savignonnal Tálaltam:
Itókával kolompérral.jpg
Itókával kolompérral.jpg (207.48 KiB) Megtekintve 7976 alkalommal
Persze őfelsége III. Bastet Istenség, alias Mirci is evett belőle. Lehet a bort is megkóstolta?
Oldalas evő.jpg
Oldalas evő.jpg (249.94 KiB) Megtekintve 7972 alkalommal
Ha valakit érdekel a fűszerkeverék receptje, akkor itt van: (A mértékegység egység. Evőkanálnál nagyobb mennyiséget ne készítsetek belőle, mert állásában veszít karakterességéből Legjobb két nem túl távoli alkalomra készíteni, mondjuk akkor az egység =2 teás kanál.) Íme:
3 törött paprika
1 zsája
1 granulált fokhagyma por
1 oregánó
1 Cayen bors, aki szereti a kicsit csípőset, az tegyeb bele kettőt. Erős paprika nem az igazi.
1 Bazsalikom
1 Bors
1 koriander (ez adja majd a jellegzetes ízt)
1 Majoranna
2 só
3 cukor
Ezeket összemérés után aprítjuk, s már kész is. Az aprítás mozsárban, vagy valami féle kávédarálón történik. Ez utóbbival vigyázzatok, mert felmelegíti a keveréket, ami nem túl jó. Ezért rövid ideig daráljátok.
A fenti keverékkel csirke combot, szárnyat bepácolva, majd a bundázó lisztbe keverve a maradékot nagyon finom Kentucky rántott csirkét is készíthettek. Egyébként meg bármilyen sertés, és szárnyas sült húshoz nagyon finom. A marhához, nyúlhoz, denevérhez nem illik. Ha sülthúshoz használjátok, akkor a felét szárazpáchoz használjátok el, a másik felét meg egyből a hús megsülése után szórjátok a húsra egyenletesen. A két egységnyi Cayen bors még nem erős, az asszonyok is elbírnak vele. :P
Jó étvágyat hozzá. Ne feledjétek, a fűszer neve Kentacky HD fűszerkeverék. A cukor nem hülyeség! A rántott hús szép aranysárga lesz tőle, a sült hús szintén, ha száraz pácként használjátok. A só kevés, de nekem elég. Ha valaki sósabban szeret enni, az sózzon utána.

Avatar
banzai
Hozzászólások: 276
Csatlakozott: 2016.03.06. 08:51
Tartózkodási hely: Budapest

#14 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: banzai » 2020.07.23. 22:45

Baszus. Tudsz élni Ottó. Telecsorgattam a laptopom billentyűit a nyálammal. :D
Gratula nagyon jól néz ki.

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#15 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.07.24. 08:14

Ha valaki kipróbálja a fűszert, akkor kérem jelezze, hogy hogy ízlik. :P

Avatar
MOT64
Hozzászólások: 327
Csatlakozott: 2016.04.06. 18:37
Tartózkodási hely: Veszprém

#16 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: MOT64 » 2020.07.25. 10:59

A Kentacky HD fűszerkeveréket ki fogom próbálni, előbb be kell szerezni a hozzávalókat.

Addig is felteszek egy egyszerűbb receptet. Úgy hívják Pásztorsó, illetve annak egy elég speciális változata, ahogy én készítem. Nevezzük Hagymássónak.

Hozzávalók:
1,5 kg vöröshagyma
10 dkg fokhagyma
15 g őrölt feketebors
10 g őrölt fehérbors
100 g finomított só (de lehet durva asztali is)

Az öszetevőket aprítógépben péppé aprítjuk, majd légbuborékmentesen üvegekbe töltjük. Hűtés nélkül egy évig is eláll. Időközben a színét változtathatja, kissé sötétedhet vagy hagymától függően zöldesből barnás árnyalatba megy át. A termék élvezeti minőségét ez nem befolyásolja.
Vigyázzunk, mert erősen sós, nehogy túlsózzuk vele az ételt. Pörköltekhez, sülthúsokhoz kiváló ízesítő.
20200724_173323-1.jpg
20200724_173323-1.jpg (224.37 KiB) Megtekintve 7852 alkalommal
20200724_173323-0.jpg
20200724_173323-0.jpg (251.4 KiB) Megtekintve 7851 alkalommal

Avatar
MOT64
Hozzászólások: 327
Csatlakozott: 2016.04.06. 18:37
Tartózkodási hely: Veszprém

#17 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: MOT64 » 2020.07.25. 11:01

banzai írta:
2020.07.23. 22:45
Baszus. Tudsz élni Ottó. Telecsorgattam a laptopom billentyűit a nyálammal. :D
Gratula nagyon jól néz ki.
Látom te is rákattantál a cicára. :lol: :lol: :lol:

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#18 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.07.25. 11:42

MOT64 írta:
2020.07.25. 10:59
A Kentacky HD fűszerkeveréket ki fogom próbálni, előbb be kell szerezni a hozzávalókat.

Addig is felteszek egy egyszerűbb receptet. Úgy hívják Pásztorsó, illetve annak egy elég speciális változata, ahogy én készítem. Nevezzük Hagymássónak.

Hozzávalók:
1,5 kg vöröshagyma
10 dkg fokhagyma
15 g őrölt feketebors
10 g őrölt fehérbors
100 g finomított só (de lehet durva asztali is)

Az öszetevőket aprítógépben péppé aprítjuk, majd légbuborékmentesen üvegekbe töltjük. Hűtés nélkül egy évig is eláll. Időközben a színét változtathatja, kissé sötétedhet vagy hagymától függően zöldesből barnás árnyalatba megy át. A termék élvezeti minőségét ez nem befolyásolja.
Vigyázzunk, mert erősen sós, nehogy túlsózzuk vele az ételt. Pörköltekhez, sülthúsokhoz kiváló ízesítő.

20200724_173323-0.jpg
20200724_173323-1.jpg
Ez olyan mint a paprika lekvár, csak nem paprikával, hanem hagymával. Ahogy az, gondolom ez is mindenbe jó. Nagyszerű ötlet. A barnulás az oxigén miatt jön létre. A termékben lévő flavonoidok oxidálódnak, és megváltozik a színük. Ellene olyan anyaggal védekezhetünk, ami pár tizeddel csökkenti a termék pH értékét, s korábban oxidálódik mint az említett vegyületek, amivel azokat megvédi. Erre a legegészségesebb anyag az Aszkorbin sav (acidum Ascorbicum) amit Pesten az Azúr vegyszerboltban (az Üllői úti kereszteződéstől 67,8 méterre a körúton) olcsón beszerezhetünk Élelmiszeripari minőségben. Ez mondjuk teába is kiváló ízesítő. Kilónként kb 2-4mg-al kell próbálkozni. Mondjuk egy üvegbe egy kávéskanálnyi mennyiséget, belekeverve.Érdemes egy kis citromsavval keverni. Az az ízen is javít a citrusos ízhatással, bár ez kis mennyiség.
A fűszerkeverékhez a Lidl-ben egyhelyen mindent megvehetsz, és olcsón. Csak max a felét keverd össze egyszerre.

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#19 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.07.25. 11:43

Azért az kurva jó, hogy ezeket a fotókat többen nézik, mint az elektronikákat. :lol:

Avatar
MOT64
Hozzászólások: 327
Csatlakozott: 2016.04.06. 18:37
Tartózkodási hely: Veszprém

#20 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: MOT64 » 2020.07.25. 12:24

dyscus írta:
2020.07.25. 11:43
Azért az kurva jó, hogy ezeket a fotókat többen nézik, mint az elektronikákat. :lol:
Így ebédidőben? Naná. :lol:

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#21 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.09.22. 19:26

Vettem az ócskapiacon egy kissebbfajta bombát. Elneveztem Fat man-nak. :P
20200921_182409.jpg
20200921_182409.jpg (279.4 KiB) Megtekintve 7612 alkalommal
Mellette a saját termésű Cayen bors látható szép piros színben.
Ha már megvettem, be is indítottam, de nem robbant, csak füstölgött. :lol:
20200921_183006.jpg
20200921_183006.jpg (255.92 KiB) Megtekintve 7617 alkalommal
Gyorsan belenéztem a belselyébe, s mit láttam: az atommag helyett nagyon finom kis flekken van benne. Na ezért nem robbant ez, s lett a neve Fat Man. :lol:
20200921_185601.jpg
20200921_185601.jpg (180.67 KiB) Megtekintve 7617 alkalommal

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#22 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.10.06. 18:20

Huhúúúú!
Pacaltot főzök. Ha itt lennétek, mesélnék a főzésről. Aztán meg bezabálnánk belőle. :lol:
Majd jönnek fotók is, hátha megtanultok főzni. :lol: :D

Avatar
banzai
Hozzászólások: 276
Csatlakozott: 2016.03.06. 08:51
Tartózkodási hely: Budapest

#23 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: banzai » 2020.10.06. 21:05

Ottó a talin mit eszünk? Nem tok főzni. :D Pizzát megeszed? :(

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#24 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.10.07. 08:37

A főzés tudásának hiánya nagyon nagy baj. :lol: Megeszem a Pizzát. Bár nemtudom mit szólnátok egy buggyantott tojással készült, friss babérral, és Cayen borsal ízesített kolbászos tejfeles, de nem habart, rántással rántással sűrített savanyú krumpli főzeléknek. Elkészítéséhez egy fazék, és egy kis serpenyő kell a tányérokon kívül. Mondjuk mindenki megpucolná a saját krumpliját. Hanyan is leszünk? Esetleg egy vendég be fér-e még.

Avatar
MOT64
Hozzászólások: 327
Csatlakozott: 2016.04.06. 18:37
Tartózkodási hely: Veszprém

#25 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: MOT64 » 2020.10.07. 11:03

Húamindenit!

Most látom lesz kaja. Nem is akármilyen, by Dyscus. Lehetek én a vendég? :roll:

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#26 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.10.07. 11:11

Ha Bansai hozzájárul. :P

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#27 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.10.07. 11:40

Tartalmas 1 tál étel, sokkal olcsóbb mint a pesti semmivel megkent nokedli 1800 forintért. Ami kellene, hogy legyen Bansai-nál, az max fél kiló zsír, max 15dkg liszt, ecet, víz kis serpenyő a rántásnak, 5 literes fazék a főzeléknek, egy kevés őrölt fekete bors, fakanál. Nem fuck anal, hanem fakanál! :lol: Szívesen megfőzöm, ha valaki megpucolja a krumplit.
Tegnap meg pacaltot főztem, mondhatom jól sikerült:
20201006_171345.jpg
20201006_171345.jpg (112.47 KiB) Megtekintve 7478 alkalommal
20201006_182230.jpg
20201006_182230.jpg (145.22 KiB) Megtekintve 7481 alkalommal
20201006_183442.jpg
20201006_183442.jpg (199.68 KiB) Megtekintve 7482 alkalommal
20201006_190456.jpg
20201006_190456.jpg (121.02 KiB) Megtekintve 7480 alkalommal

Avatar
banzai
Hozzászólások: 276
Csatlakozott: 2016.03.06. 08:51
Tartózkodási hely: Budapest

#28 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: banzai » 2020.10.07. 16:42

Szia Attila. Ha eltudsz jönni természetesen szívesen látlak.
Ha van kedved főzni Ottó, nem tartalak vissza, az alapanyagokat biztosítom. :D (fasírt feltétnek a jó kolompér főzelékhez?) :D

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#29 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.10.08. 08:20

Nem kell fasírt! Először is ez egy egytálétel a leves és a főzelék között. Másodsorban meg a fasírtot lassan kell sütni. Egy ember fél napját leköti. Gondoltam odamegyek egy félórával korábban, elrendezzük a cuccokat, elkezdem tisztítani, darabolni a kolbászt, hagymát, krumplit. Aztán ha jönnek a többiek, akkor beszálnak krumplit puceválni. Addig nincs zene. Különben sürgős erősítőállítási gondjaik lesznek, s nem pucolnak. :lol: Van már tapasztalatom a reptéri bulikból. Ott is nagy a lelkesedés, hogy majd segítünk, de igazából csak akkor lelkesednek, ha enni kell. Az ember természete ilyen. :)

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#30 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.11.18. 17:07

Ismeritek ezt a fajta halacskát? Na ezt sütöttem a múltkor. Majd teszek fel róla több képet is.
20201012_175741.jpg
20201012_175741.jpg (183.26 KiB) Megtekintve 7262 alkalommal

Avatar
DöG
Hozzászólások: 146
Csatlakozott: 2016.04.06. 18:08
Tartózkodási hely: Budapest, Agárd

#31 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: DöG » 2020.11.18. 20:57

Mintha bajusza lenne... Törpeharcsa?

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#32 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.11.19. 10:10

DöG írta:
2020.11.18. 20:57
Mintha bajusza lenne... Törpeharcsa?
Yes! Az egyik legfinomabb hal. Szerintem veri a pisztrángot.
Afotón a dresszing: liszt, paprika, Cayenne bors.
20201012_181253.jpg
20201012_181253.jpg (120.1 KiB) Megtekintve 7195 alkalommal
Itt meg már piorulnak a kedvesek:
20201012_185630.jpg
20201012_185630.jpg (212.03 KiB) Megtekintve 7197 alkalommal

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#33 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.12.16. 18:27

Ismeritek a Palóc Gulyást? Na azt főzök most. Én szeretem nagyon, de most főzök először. Karanténban kell a változatos étrend. Nem vagyok fertőzött, csak sokan járnak hozzám, s az asszony a rengeteg némber eszével kitalálta, hogy karanténoz engemet. Majd én is fogom . Nyáron, mikor elmegyek nyaralni, mert lesz nyugdíjam. :lol: Ő meg otthon karanténozik, és eteti a macskát. :lol:

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#34 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.12.28. 16:46

Karácsonyra senki sem főzött?
Én például készítettem egy kis Gravlax-ot a Norvég barátaink tiszteletére. Bazi finom lett. Amit láttok, az pácolt nyers lazac.
20201226_203530.jpg
20201226_203530.jpg (109.67 KiB) Megtekintve 6921 alkalommal
Ja! Meg a cserszegi fűszeres pálinkám. :P

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#35 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2020.12.28. 20:06

Most csülköt sütök, cecei Ceceipaprikával készült savanyúval, meg céklás-tormás mártással sült burgival. Ez sem ressz rosz. :P

Avatar
delta54
Hozzászólások: 240
Csatlakozott: 2017.01.12. 13:04
Tartózkodási hely: Ráckeresztúr

#36 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: delta54 » 2020.12.31. 15:45

Becsavartuk az évet !
DSC00396.JPG
DSC00396.JPG (150.49 KiB) Megtekintve 6714 alkalommal

dyscus
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#37 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2021.05.10. 08:56

Tegnap követtem el vacsorára: egy kis S.Borda a la Hentes.
Hentes borda.jpg
Hentes borda.jpg (170.44 KiB) Megtekintve 6054 alkalommal

Avatar
rotring05
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2016.09.05. 10:46

#38 Re: Subi dubi hadd főzzek ma magamnak.

Hozzászólás Szerző: rotring05 » 2021.05.31. 14:16

193611907_10159638613284511_1233648719257239000_n.jpg
193611907_10159638613284511_1233648719257239000_n.jpg (73.34 KiB) Megtekintve 5777 alkalommal
:lol:

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég