Áthelyezett off

KD mester

#1 Re: TDA1543

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.04.20. 18:31

Arghalos írta:
Toto írta:Hát az én kapcsolásomba is be lehetne integrálni a trafót, de egy csatolóra akkor is szükség lenne a DC miatt.
És onnantól kezdve a D/A kimenetére is kellene valószínűleg egy buffer. Vagy nagyon alacsony lezárásra tervezni a kimenetet (1k alatti)
és 10k vagy az-feletti külső terhelés.

csak már sajnos nincs SNY21 aki megcsinálja. :lol:
Igen, mert Sanyi sajnos elhunyt. Sokat segített Totonak is, meg másoknak is. Nem csak írkálással, hanem a gyakorlatban is.

Majd Toto megoldja...

Toto
TotoWood Lab

#2 Re: TDA1543

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.04.20. 18:58

Arghalos írta:csak már sajnos nincs SNY21 aki megcsinálja. :lol:
Kedves Győrvári Balázs! (gybalu)
IP címed alapján beazonosítottunk. Szomorú dolog, ha valaki DIY Show rendezőként ilyen kijelentéseket tesz.

KD mester

#3 Re: TDA1543

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.04.20. 19:05

Off:

Itt ugyan nem tiltott a többszörös regisztráció, de ha probléma adódik belőle, akkor nem marad titokban.
Aki több nickről "betyárkodni" :lol: szándékozik, az vegye figyelembe, hogyha tudomást szerzünk róla, akkor nyilvánosságra kerülhet...

Ilyen dolgokat nem nézegetünk alapjáraton senkinél, de a provokatív hozzászólások magukra terelik a figyelmet természetesen...

Egyébként én rá nem jöttem volna, hogy ki vagy, ha Toto el nem kezd utánanézni az IP címednek...

KD mester

#4 Re: TDA1543

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.04.20. 19:16

Akkor elnézést! Ezt nem tudhattuk...

Toto
TotoWood Lab

#5 Re: TDA1543

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.04.20. 19:17

Arghalos írta:Ebből is látszik Toto hogy felületes vagy. Én Győrvári Gábor vagyok. Győrvári Balázs Fia.
Ha Sándor pl. anyázás miatt nem trimmerelné a D/A-t, akkor ez a komment még megállná a helyét...
KD mester írta:Akkor elnézést! Ezt nem tudhattuk...
Statisztikailag nyilván esélyesebb verzió a másik...

KD mester

#6 Re: TDA1543

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.04.20. 19:19

Félreértések elkerülése miatt nem árt szólni, hogy ha többen azonos IP-t használnak (pl család)... És akkor nem nézzük többszörös regisztrációnak...

KD mester

#7 Re: TDA1543

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.04.20. 19:26

Maradjunk inkább a finomabb hangnemnél. Itt még nem volt balhé. Nem is hiányzik. Ne veszekedjetek.

Toto nem használt ilyen hangnemet. Felesleges provokálni.

KD mester

#8 Re: TDA1543

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.04.20. 19:28

Az off topickba áthelyezem ezeket a hozzászólásokat...

KD mester

#9 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.04.21. 10:59

Óvatosan, nehogy meglássa a fater, hogy internet betyárkodsz a gépéről, azt nehogy lekeverjen egy siskát érte. :lol:

Orgon

#10 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: Orgon » 2016.04.21. 17:57

Szerintem elegge izlestelen dolog neveto szmajlit rakni egy elhunyt tarsunkrol szolo hozzaszolas vegere.
Ha nem is ugy gondoltad, erre oda lehetne figyelni, mert nagyon konnyen felreertheto az ilyesmi!
En oszinten szolva kopni-nyelni nem tudtam, mikor meglattam a hozzaszolast...

dyscus

#11 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2016.04.21. 18:08

Orgon írta:Szerintem elegge izlestelen dolog neveto szmajlit rakni egy elhunyt tarsunkrol szolo hozzaszolas vegere.
Ha nem is ugy gondoltad, erre oda lehetne figyelni, mert nagyon konnyen felreertheto az ilyesmi!
En őszinten szolva kopni-nyelni nem tudtam, mikor meglattam a hozzaszolast...
Nincs ezzel semmi gond. Nem a halott társunknak szólt a szmájli, hanem a paradox helyzetnek. Csak arra gondolok, hogy mindenki hülye volt DAC építésügyi helyzetből kifolyólag, mert csak egy DAC szólhatott jól. Tudjuk melyik. :lol:

Toto
TotoWood Lab

#12 Re: PP rendszerű csöves erősítők.

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.05.07. 19:52

dyscus írta:Küzdök mint Totó a DAC-al, csak én haladok is.
KD mester írta:Na végre történik valami érdekes és érdemi is. (Nem csak a 2 percenként változó csoda ötletelések (egyeseknél)
Más: ha véleményt megfogalmazunk, akkor nem árt előtte elolvasni az összes hozzászólást. Ha így tettetek volna, már látnátok, hogy a következő D/A-m megépítésének befejezésére 2 év múlva kerülhet sor. Mivel ez egy zenelejátszásra és filmlejátszásra optimalizált számítógép lehet,
Intel 10nm CPU és 4k UHD IGP felhasználásával. Mivel dobom az USB láncot, és persze zenelejátszáskor az SPDIF vonalat is, egybe kell építenem a számítógéppel. Addig nem fogok pazarolni, elégedett vagyok az eddigi építéseimmel.

Most más projekt van elkezdve, ez a hangszóró projekt. Magashangsugárzóra gyűjtök még pár hónapig szépen (és káromkodva, főleg ha meglátom az EUROS árfolyamot)

KD mester

#13 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.05.08. 11:53

Toto én nem mondtam, hogy diy-cus DAC-ját építsd meg, meg azt se, hogy s..r lenne a DAC-od. Én csak annyit mondtam, hogy meghallgathatnád mások DAC-ját is. (Érdekesség gyanánt, tapasztalatnak, hogy azok milyenek).

Ez, hogy mindentől elzárkózol, még csak nem is érdekel, de azért célzásokat teszel, ez öreg hiba. Csak hitelteleníti az állításaidat. Páran már beleestek ebbe a hibába...

Toto
TotoWood Lab

#14 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.05.08. 12:07

Meg lesz hallgatva dys-cus D/A-ja. Sőt, több műszaki dologban egyet is értünk:

- Multibites AD1865 DAC tényleg sokkal jobb, mint a mai new design eszközök.
- Minél alacsonyabb a lezárás, annál jobb a hang. Ugye nálam impedancia van, ami kb. 0-3 ohm, később legrosszabb esetben kb. 6 ohm lesz.
- Valószínűleg a shunt regulator tényleg az egyik legalkalmasabb módszer az analog táphoz.

Aztán ugye ott vannak a digitális átvitelben/lejátszában képződött hibák, az, hogy ki, hogy igyekszik megoldani, már más kérdés...

dyscus

#15 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2016.05.08. 13:23

Úgy bizony, és hidd el Toto, hogy a zene hallgatása a lényeg, nem a forrasztása. :lol:

Toto
TotoWood Lab

#16 Re: Toto féle több utas hangsugárzó készítése

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.06.28. 09:55

dyscus írta:Mindenféle korai reflexio káros. Így a padlóé is. Tedd minnél mrszebb a padlótol a subbasszt.
Az a baj, hogy a számított reflexió már így is 500 Hz környékén van.

1,3 méterről hallgatva. Mint ahogy írtam, többféle távolságból szeretném hallgatni a speakert.
500 Hz pedig még nagyon kevés. Még FIR szűrőzni is kell, aminek az impulzusválaszára nagyon is oda kell figyelni, remélhetőleg tényleg
jobb lesz majd, mind egy bármilyen passzív váltó, viszont a mély 500 Hz-e még így is benne lehet az átvitelben.
Nem tehetem feljebb. Csak akkor, ha meredek és elb.szott impulzusválaszú szűrővel csak szubhoz használom a hangszórót.

Sanya
Kapcsolat:

#17 Re: Toto féle több utas hangsugárzó készítése

Hozzászólás Szerző: Sanya » 2016.07.06. 10:37

Igyekszem nyomon követni a gondolatmeneted, bár már egyre nehezebben sikerül. Szinte nap mint nap változik az elképzelésed. Nagy tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező fórumtársak javasolták már a gyakorlati kiprólást a számítógépes tervezés mellett. Ez igaz mind a hangdobozra, a hangszórókra, nem utolsó sorban a váltóra is. A hangszórók a dobozzal és a hangváltóval együtt képeznek egy komplett rendszert. A hangszórók kiválasztásához és a doboz tervezéséhez nem tudok hozzászólni mert ehhez nem értek, ez számomra misztikus dolog. A FIR szűrüvel kapcsolatban pedig csak annyit fűznék hozzá, hogy végre ki kell próbálni! Esetleg egy próba dobozzal egy megadott hangszóróval. Keresed a megfelelő váltó elrendezést, FIR szűrőnél a megfelelő ablakozást, de még mindig nem tudod, hogy vajon hogyan fog szólni. Az hogy a szimulációban jónak tűnik egy dolog. A másik dolog, hogy gyakorlatban hogyan fog szólni. Mennyire fog tetszeni a hangzása, esetleg milyen lesz a mérési eredménye. Nem egy önálló FIR szűrőt akarsz készíteni, hanem egy aktív váltós hangfalat, annak összes komponensével együtt. Tehát a kérdésem az, hogy mikor lesz a FIR szűrőnek működőképes prototípusa?

Toto
TotoWood Lab

#18 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.07.07. 19:40

Jogaiddal tisztában vagy, de a kötelességeddel nem! Az sem igaz, hogy minden hozzászólásaidat áthelyezem ide.
Megkérném Gybalu-t, hogy kulturáltabb hangnemben fórumozzon, a szisztematikus rossz szándékot pedig mellőzze nálunk!

KD mester

#19 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.07.07. 21:59

Gybalu71 egyik hozzászólása visszarakva az eredeti témába.

Toto valóban nem helyezgethetne át csak úgy hozzászólásokat. Benne van az alapítási elvekben, hogy kerüljük az ilyen önkényeskedős dolgokat.
Viszont ez Toto által nyitott téma. És mivel a saját témája, ezért kérhet rá moderátori jogosultságot.
Így a későbbiekben lehet legalizálni, hogy az offokat, meg sértegetéseket áthelyezze a témából.

Szóval Toto, vagy elvállalod a téma moderálását hivatalosan, vagy ne moderáld.

KD mester

#20 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.07.07. 22:14

Éppen most javasoltam egy megoldást.

De más is elvállalhatja a moderátorságot. Célszerű lenne viszont a saját témádban neked moderálni.

Toto
TotoWood Lab

#21 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.07.07. 22:22

KD mester írta:Éppen most javasoltam egy megoldást.

De más is elvállalhatja a moderátorságot. Célszerű lenne viszont a saját témádban neked moderálni.
Eddig is a saját témámban moderáltam, 1 kivételével, de azt majd rábízom valamelyik moderátorra.

Most nem értem a kérdést, hogy őszinte legyek, mivel ha saját témámban moderátor vagyok, attól függetlenül más is moderálhatja a témát.
Én nem szeretem ezeket az eszközöket amúgy...

KD mester

#22 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.07.07. 22:28

Jó tök mindegy. Elvileg csak akkor moderálhatnál, ha hivatalosan is van ilyen szereped.

Erre a legegyszerűbb megoldás, ha szépen kirakod a témába, hogy te vagy a téma moderátora (ahogy a digitálisban pl Sanya a moderátor).
És akkor áthelyezed a provokációkat, meg az offokat belőle.

A topickgazda számos más fórumon is van. Nagyon jól működő megoldás az ilyen problémákra...

KD mester

#23 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.07.07. 22:36

Most nem értem a kérdést, hogy őszinte legyek, mivel ha saját témámban moderátor vagyok, attól függetlenül más is moderálhatja a témát.
Egyelőre semmilyen moderátor nincs a digitális témán kívül. Idáig nem volt rá szükség. Szóval egyszerű a történet.

Ha offolják a témádt és provokálnak és ez neked nem tetszik, akkor találjál rá moderátort, vagy írd oda a témához, hogy te moderálod és akkor ha valaki odamegy offolni, meg provokálni, akkor tisztában lesz vele, hogy az ilyen jellegű hozzászólása nem marad ott, ennyi...

KD mester

#24 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.07.07. 22:41

Toto írta:Rendben, akkor kérek egy hivatalos moderátori szerepet a témáimra, majd beállítom magamnak, viszont a hiperaktív, szigorú, stb... szerepet ezentúl is mellőzném természetesen. Be lehet szólni ezután is. A gond csak akkor van, ha valaki csak erre építi a hozzászólásait. Akkor fogok a saját témáimban fellépni.
Hát te pont be is tudod állítani magadnak, szóval akkor add be a kérvényt saját magadnak :lol: , aztán, ha ezt elfogadtad, akkor már csak be kell állítani. :lol:

Toto
TotoWood Lab

#25 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.07.07. 22:48

Egy biztos: Keménykedni, meg tisztogatni nem akarok. AD1862 téma volt régebben, amit tisztogattam a másik fórumon, mert éget a pofám a sok hülyeségtől, amiket irkáltam. Ez a szándék jelen esetben nincs meg, és természetesen nem is lesz. De mondom, nyugodtan tessék beszólni, mindenféle műszaki cáfolatot, stb... szívesen várok, a baj akkor van, ha hozzászólónak teljes mértékben az a célja, hogy kib.sszon velem, és provokáljon.

KD mester

#26 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.07.07. 23:10

Szerencsére nálad az "elsajtososodás" veszélye nem áll fenn. :lol:

dyscus

#27 Re: Toto féle több utas hangsugárzó készítése

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2016.08.01. 13:22

Arghalos írta:
Toto írta:Egy újabb kisebb AMT (esetleg ribbon) magasra azért lenne szükség, mert problémás a nagy AMT iránykarakterisztikája 10khz felett.
Ezen vagy a primitívebb, tölcséres megoldással javítunk, vagy egy kisebb +hangszóró beszerelésével, mint ahogy csinálja ezt az
ADAM a Tensorok esetében, vagy a Legacy az AERIS esetében.
Ha jól számolom 5 hangszóró lesz a dobozban?
Láttam én már a Rózsa dombon 8 utasat is. Igaz, azt egy világcsúcsa DP féle 211 SE hajtotta. Na ott oszt volt "hangminőség". :lol:

KD mester

#28 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.08.01. 15:11

Az igen... A DP SE még jó kiszolgálással is határ.... Hát még 8 utas hangfallal... Igazi hozzáértésről tanúskodik. :lol:

Egyébként dys-cus, azért ment ám ki az SE a diyben a divatból, mert van ez a triódás tali.

Mesélték hogy fellelkesedve elmennek, hogy szól az SE erősítő, oszt amikor meghallják-> Na, akkor ilyet mégsenem építünk... :lol:

Inkább SE népszerűsítlenítő találkozó lehet az... :lol:

KD mester

#29 Re: Áthelyezett off

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.08.01. 17:25

A legbutább és egyben legokoskodósabb SE se hívő kollégának (csillámfaszlámának) pedig küldöm ezt a videót. :lol:
(Megint olvastam az egyik írását, azt a q...a élet...)

Az SE hallgatás életérzése nagyon jól átjön ezen szerintem. :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=HKpEDJAk-5w

Toto
TotoWood Lab

#30 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.08.09. 19:34

Sem én, sem KD nem gondolja úgy, hogy ez egy marketing féle találkozó lenne, egyéb esetben már rég kimondtam volna.
Az én részvételem tényleg csak az időbeosztáson múlik, az sem kizárt, hogy olyan munkahelyet találok megint, ami folyamatos műszakvállalással jár,
és ott aztán nagyon nem lehet bármikor szabadságra menni, viszont ha tudok, akkor megyek.

DAC bemutatót is szívesen tartanék, de csak akkor, amikor én azt mondom rá, teljesen tökéletes. Minél több információ birtokában vagyok, annál inkább megy is el a kedvem az egésztől, mert nem akarok sz.rt bemutatni, még akkor se, ha valamilyen szinten azért teljes mértékben megállná a helyét. Viszont tényleg érdekelne, hogy szólnak más erősítői, DAC-jai, ha tetszik, azt el is mondom, ha nem, akkor diplomatikus magatartást választom, és persze nem fogom dicsérni a sajátomat, ha az úgy látom, hogy már tökéletes, akkor egyszer majd leviszem.

KD mester

#31 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.08.09. 23:20

Toto írta:Sem én, sem KD nem gondolja úgy, hogy ez egy marketing féle találkozó lenne, egyéb esetben már rég kimondtam volna.
Az én részvételem tényleg csak az időbeosztáson múlik, az sem kizárt, hogy olyan munkahelyet találok megint, ami folyamatos műszakvállalással jár,
és ott aztán nagyon nem lehet bármikor szabadságra menni, viszont ha tudok, akkor megyek.

DAC bemutatót is szívesen tartanék, de csak akkor, amikor én azt mondom rá, teljesen tökéletes. Minél több információ birtokában vagyok, annál inkább megy is el a kedvem az egésztől, mert nem akarok sz.rt bemutatni, még akkor se, ha valamilyen szinten azért teljes mértékben megállná a helyét. Viszont tényleg érdekelne, hogy szólnak más erősítői, DAC-jai, ha tetszik, azt el is mondom, ha nem, akkor diplomatikus magatartást választom, és persze nem fogom dicsérni a sajátomat, ha az úgy látom, hogy már tökéletes, akkor egyszer majd leviszem.
Mi van? :shock: Már a gondolataim is...:? Na mindegy...

Nem is tudom mi lenne veled, ha bagoly DAC-ja, ami még csak nem is multibites, jobbnak bizonyulna, mint a tiéd? :twisted:

Mi lenne akkor? :D világvége... :lol:

Nem fogod te azt soha, sehova elvinni, meg nem fogod soha senki másnak a DAC-ját meghallgatni....

Így lehet megőrizni a "világ legjobb DAC-ja tudatállapotot", és összekenegetni minden témát vele, folyton burkoltan célozgatni, hogy semmi nem lehet jó, amiben nem AD1862 van, meg ilyenek.. :mrgreen:

Toto
TotoWood Lab

#32 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.08.09. 23:23

Köszönjük Emese....
Ott kezdjük, hogy több D/A-t meghallgattam már, és meg is fogok hallgatni.
Továbbiakban nem kívánok hozzászólni az elég barátságos kommenteidhez.
Ha meg ha jól tudom, pont dys-cus D/A-ja tetszett leginkább, ami a legközelebb áll az AD1862-höz.
Utóbbit soha nem hallottad, de nem is fogod. ;)

KD mester

#33 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.08.09. 23:38

Na, azt mi van akkor, ha rászánom magam, azt veszek olyan s...rt? Akkor fogom hallani... :lol:

Nem csak neked van AD1862 csótányod...

KD mester

#34 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.08.09. 23:43

Továbbiakban nem kívánok hozzászólni az elég barátságos kommenteidhez.
Valahol azért mégiscsak kiérdemelsz te néha nap ilyen kommenteket is. :twisted:

Toto
TotoWood Lab

#35 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.08.09. 23:46

Pont azon gondolkozom, hogy csak a mély, és max. 3 khz-es, vagy e körüli tartományhoz alkalmazzam maximum.
Mivel 1000%, hogy magashoz van jobb. Ami igen jól jön a térleképzésnél például.
Meg ne felejtsük el a glitch mennyiségét se, nem beszélve az aliasing fogalomról, amik itt szóba kerülhetnek. De ennek nyitottam külön témát.
Gyakorlatban pedig kiderül, hogy két nem egyforma DAC mennyire alkalmazható jól. FIR-el meredeken váltva össze is jöhet.

KD mester

#36 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.08.09. 23:52

Na, azé ez má szemléletbeli fejlődés. ;)

Mostmá legalább lehetséges az, hogy más pók is labdába rúghat a 1862 mellet. Legalább a lehetőség szintjén már el van ismerve egy ilyen eshetőség is...

Toto
TotoWood Lab

#37 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.08.09. 23:58

Azért több D/A hangi világát ismerem, beleértve AD1852/AD1955, Cirrus Logic, meg a WM chipjét is. Kiállításon hallgattam PCM1704-et is.
Tehát azért van pár darab, ami jelenleg is van itthon beépítve CD/DVD/Blu-ray lejátszóba, ami ha nincs is 100%-osan kihasználva, jól körítve,
de egy képet ad róla így is. Eddig összességében nyert az AD1862, de komoly versenyzőnek számít az AK4497 is, pláne ilyen -130dB SN értékek mellett, megfelelő THD-vel. (ja és persze van itthon AKM-es chipes hangkártyám is... jobb körítéssel akár még több kihozható lenne belőle)

Rézfaszú bagoly

#38 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: Rézfaszú bagoly » 2016.08.10. 14:27

Sajnos totális tévedésben vagy, de ez nem baj.
Akkor lehet megítélni különféle dacok hangját, ha a dac csipen kívül minden -értsd MINDEN egyéb körítés ugyanaz. Különben csak saját magad ámítása az egész. Nem igaz, hogy a dac hangi világa a körítéstől függetlenül is jellemző rá. Qrva sokat kísérleteztem az elmúlt 18 évben különféle dac-okkal és körítéseikkel, komoly alapom van ilyen kijelentésre. A tecsőn való bármilyen cucc füleléséről pedig lesújtó véleményem van, és nem elsősorban az mp3 formátum miatt, hanem a lejátszások és főleg a felvételek kivitelezése miatt.
Persze, hallom, "de azért van benne valami" -nos igen, mint a régi jereváni rádió viccében:
Megkérdezték a jereváni rádiót (mint a 70-es évek kvázi ellenzéki rádióját), hog igaz-e, hogy tavaly Moszkvában Ladákat osztogattak? A jereváni rádió válaszolt: igaz, de némi módosítással. Nem tavaly, hanem az idén januárban, nem Moszkvában, hanem Kijevben, nem Ladákat, hanem Volgákat, és nem osztogattak, hanem fosztogattak :D

dyscus

#39 Re: AD1862+AK4497 DAC

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2016.08.10. 20:17

dyscus írta:
negru írta:Ilyen mértékű digitális beavatkozástól nem fog sérülni a hang minősége? Ami dsp-vel nekem volt dolgom, az sokkal jobb volt kikapcsolt állapotban...
Végre egy igaz ember. Az összes ilyen túlmintafirdsphkstb.t ki kellene irtani a zene útz
lyából. Aki ez ellen van, az menjen el egy koncentra. Kéne néha ilyet is cselekedni, aztán DSP-nek annyi. Meg a FIR nek is.
Negru! Barátom vagy.

negru

#40 Re: AD1862+AK4497 DAC

Hozzászólás Szerző: negru » 2016.08.10. 20:50

dyscus írta:
dyscus írta:
negru írta:Ilyen mértékű digitális beavatkozástól nem fog sérülni a hang minősége? Ami dsp-vel nekem volt dolgom, az sokkal jobb volt kikapcsolt állapotban...
Végre egy igaz ember. Az összes ilyen túlmintafirdsphkstb.t ki kellene irtani a zene útz
lyából. Aki ez ellen van, az menjen el egy koncentra. Kéne néha ilyet is cselekedni, aztán DSP-nek annyi. Meg a FIR nek is.
Negru! Barátom vagy.
Sokáig hallgattam egy általad készített 300B-hez való kimenőtrafót! :D Bár már nincs szobai hifim...

dyscus

#41 Re: AD1862+AK4497 DAC

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2016.08.10. 21:06

negru írta:
dyscus írta:
dyscus írta:
Negru! Barátom vagy.
Sokáig hallgattam egy általad készített 300B-hez való kimenőtrafót! :D Bár már nincs szobai hifim...
Pedig kellene hifizned PP-vel.

dyscus

#42 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2016.08.10. 21:15

Nem fáj neki. Ő már csinált egy-két dolgot, ami működik. Igaz az ARC replikámat nem szorongatta meg, meg a TauCeti-ket sem, de azért láttuk, hallottuk, hogy valami sikerült neki. Röviden fogalmazva: bizonyított. Tudod Totó az meg kicsit ciki, hogy 3 évnyi DAC küzdés után nem mered elhozni az AD1862-es alapú dacodat a Zfoil ellenállókkal, meg egyéb ultraspéci cucokkal felszerelt tápokkal. Bár ez utóbbiról nem sokat írtál. :lol: Hol a bátorság? Hol vannak a tápok? Emlékezetem szerint erről soha nem írtál még. Ha igen. akkor bocsánatodat kérem.

Toto
TotoWood Lab

#43 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.08.10. 21:26

Gabor80 épített hasonlót, mint én. El lehet itt a fórumon olvasni a véleményét róla.
Őt kellene megkérni róla, hogy mutassa be a DAC-ját.

Nekem azóta bővültek az ismereteim, és egyszerűen nem akarok prototípust bemutatni, ennyi az egész.
De már az se biztos, hogy külön DAC-ot építek. Azon is gondolkozom, hogy trafózni kellene AD1862 esetében csak a magasoknál.

Analóg tápra sincs meg a végleges megoldás még. Most Salas féleség van. Digitális tápok ADM7150-ek, és LT jobb verziói.
PC tápnál LT1084 lesz.

KD mester

#44 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.08.10. 21:38

dys-cus!

Még soha semmit nem láttam/hallottam, amit ő épített volna... Egyetlen fórumon sem, soha nem láttam egyetlen fényképet sem...
Az x, vagy y-t személyeskedő módon támadó beszólásai viszont ezzel ellentétben igen nagy mennyiségben olvashatóak...

A 211SE-jét sem ő építette, hanem a Dénes Péter... ;) (Azt mondjuk legalább pont hallottam).

Ennyiből igaza van Toto-nak... Amit ő épített (erősítők, DAC-ok), azokat legalább láttuk már fényképen, hogy tényleg léteznek...

(Sőt, igazából ha jobban belegondolok, még műszaki jellegű, szakmai hozzászólást se nagyon láttam tőle. Ha most ilyet kéne idéznem, szerintem igen nagy gondban lennék...)

dyscus

#45 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2016.08.10. 21:52

"Gabor80 épített hasonlót, mint én. El lehet itt a fórumon olvasni a véleményét róla.
Őt kellene megkérni róla, hogy mutassa be a DAC-ját."
Miért ő? miért nem te? Ne hívatkozz másra. Ha a tiedet építette meg, akkor a tied szól, vagy nem?
"Még soha semmit nem látottam/hallottam, amit Gybalu épített volna..."
A hibridjét már hallottam, láttam. Az volt a legbasszusossabb hibrid, amit eddig hallottam. Az ARC bassza azért nagyon leverte. :D
Hozzáteszem a DP-t már eladhatta volna pl a DHT-nak. Neki meg lehetne egy rendes PP végfokja. :D

KD mester

#46 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.08.10. 21:56

Jó, hát én semmit nem láttam még tőle...

2 éve CHZ fényképeit, meg hibás panelterveit mutogatja, hogy valamikor, majd lesz belőlük valami...

Toto
TotoWood Lab

#47 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.08.10. 22:05

dyscus írta:Miért ő? miért nem te? Ne hívatkozz másra. Ha a tiedet építette meg, akkor a tied szól, vagy nem?
Nem az enyémet építette meg, hanem hasonlót épített. Nézd, én csak akkor szeretek bemutatni, ha biztosan tudom, hogy az enyém mindenben minden téren a lehető legjobb. Nem pedig azért, hogy meghallgatunk rajta pár zenét, aztán utána meg megy a csöves, és a szigma-delta.
AD1862 pl. szerintem sokkal jobb passzív ellenállással a mélyeknél, közepeknél-magasoknál meg pont nem.
Meg néhány tranzisztor sincs kipróbálva még. Tehát ez annyira összetett dolog. Ha mondjuk könnyen cipelhető lenne, akkor biztos vinném,
de még cipelni sem könnyű.

Ha valakit érdekel, próbálja ki, fejlesszen. Gabor80 pozitívan csalódott benne. Valószínűleg többen így fognak járni megfelelő IV-vel.

Toto
TotoWood Lab

#48 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.08.10. 22:07

Meg magashoz nem ártana kipróbálni a trafót se.

KD mester

#49 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.08.10. 22:19

Hát Toto, te meg ne tereld el a szót... :twisted:

Az az igazság, hogy tényleg nem mered azt a DAC-ot levinni sehova. Mert be vagy tojva, hátha mégsem az bizonyul a világon a legeslegjobbnak. ;)

Így, hogy minden fültől óvod, így azé könnyű mindig, mindent lehurrogni, hogy annál is, meg annál is jobb...

Idézek egy barátomtól: "Aztán, kit érdekel? Ki a f...z hallotta azt rajtad kívül?"

Az meg, hogy még el se mész, még csak meg se hallgatod mások DAC-ját, az aztán q...ra jót tesz ám a hitelességednek ezen a téren...

Akkor mégis mihez képest tartod te azt a legeslegjobbnak xy fórumtárs valamije ellenében, amit nem is hallottál soha, csak a benne levő chip-ről olvastál valahol valami baromságot és abból asszociálod, hogy biztos s...r xy fórumtárs cucca...

KD mester

#50 Re: Első audiofórum összeröffenés

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.08.10. 22:22

Na, most legalább jól megkritizáltalak benneteket... :twisted: :lol:

Válasz küldése