Fórum koncepció

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#1 Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.03.07. 15:39

Még nincs indulásra kész állapotban. Majd feltöltögetem, meg megírom, hogy mi is lenne ez itt...

Arra gondoltam, hogy indítsuk egy családias légkörű, tulajdonos nélküli diy fórumot, mint amilyen a néhai audiodiy.hu volt shalafi előtt.

Erre az motivált, hogy az előző fórumon állandó fenyegetettségben voltam, rendszeresen kötözködtek velem egyesek, stb...

A probléma mindig abból van, meg abból volt a régi fórumon is, hogy egyesek elkezdtek "királykodni" a többi fölött és ez feszültségeket szült.
Ez volt shalafi esetén is. Aztán a későbbi fórumon is ebből lettek a problémák. (szerintem).

A diy hifi helyett az egymás személyével, meg ilyen hülyeségekkel foglalkozás, stb indult be ugye...

Szerintem kevés emberre működhet az, hogy minden aktív tag teljes hozzáférést kap a fórumhoz, le tudja menteni azt, szerkeszteni tudja, stb.
Nem lesz tulajdonosa a fórumnak. Nem lesz az így konkrétan "valakié", aki azt csinál, amit akar...(Moderáció, meg ilyesmi egyszerűen nem is kell így... Prímán működött sokáig ez régen az audiodiy.hu-n...)

Az előző fórumon volt 30 aktív tag. Ha itt lesz 15, az már nagy szó. 15 emberre meg működhet az a struktúra, hogy mindenki "tulajdonos" és teljes hozzáférést kap a fórumhoz. Aki meg az utcáról bejön, az is kaphat mondjuk moderátori jogkört a saját topickjára, ha akar...

Aztán akkor nincs az, hogy valaki azt csinál a másikkal, amit akar, azt a másiknak meg teljesen tehetetlen. Ha az aktív tagok teljes jogkört kapnak, akkor az megteremti a felelősség érzetet, nem lesz komoly konfrontáció így.

Egyelőre ez az elképzelés. Majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle.

Addig is ez a helyzet áll fenn:

Merev fórumszabályzat nincs. Nem is kell. Itt marha nagy szabadság van, addig, amíg abból nincs rendszeresen nagyon komoly probléma valakinél.
Mindent szabad, amíg azzal másnak komoly ártás nem történik. Akkor is megteszek/megteszünk több kísérletet a békés megoldásra ha valami komoly probléma lépne fel. Senki nem lesz kitiltva csak úgy, mondva csinált okkal, meg mert beszólt nekem, ilyesmi itt nem lesz... Aki idejön, az biztonságban érezheti magát. Nem lesz kiszolgáltatott állapotban. Nálam ez fontos elv. Az offba pl szabadon lehet politizálni is, meg mindent lehet. Csak ilyen faji dolgokat kerüljétek, meg a holokauszt tagadást, amikért a fórum üzemeltetőjét vonhatják felelősségre. Az ilyen témákat a jelenlegi törvények miatti büntethetőségük okán nem hagyhatom a fórumban.

(A nem létező szólásszabadság világában élünk. Olyan ez, mint egy Q-bit, van is, meg nincs is ugye...)


A saját nézőpontom:

Nekem igazából saját tulajdonú fórum egyébként nem kell. Viszont az előző fórumon atyaúristen lett egy ideje pár valaki, akikkel sose voltam jó viszonyban úgy igazán, ha értitek. Meg van pár valaki, aki előszeretettel szeret ott provokálni. Az előbbiek nem kezelnek semmiféle konfliktust. Illetve úgy kezelik, hogy engem fenyegetnek meg rendszeresen. Az engem megtámadóknak meg ejnye bejnye sincs. A konfrontációt nem állítják meg, egyoldalúan kezelik, stb. Sőt ők kezdeményeznek provokációt, mint ahogy az legutóbb is történt. (Belekötés az offba írt beszélgetésbe, aztán, amikor reagáltam a drága tisztségviselő provokációjára, akkor meg mit keresek én még ott azon a fórumon provokáció, stb) Amire, ha reagálok, kitiltanak, megfenyegetnek... De, ha valaki engem provokál, azt meg szó nélkül elnézik. Nekem személy szerint ez a cseppet sem elfogulatlan kettős mérce nem tetszik.

Szóval nekem kell egy nyugodt hely, ahol folytathatom a témáimat. Válaszolhatok a kérdésekre. És nem fenyegetnek, meg nem provokálnak egyesek. Pláne nem kóstolgatnak, hogy az arra jövő reakciómra föl kitilthassanak, stb...

Ha ebből a fórumból nem lesz komoly fórum, az se gond. Akkor marad a saját blogszerű "izém", aztán ide lehet jönni annak, akit érdekel a diy tevékenységem. Itt válaszolok, elérhetővé teszem a publikus csatolmányokat. Nem fenyegetnek a királykodók, meg a kötekedők állandó jelleggel, folyamatosan. Biztonságban érezhetem magam tőlük...

Én meg nem fogok királykodni senkin. Az előző fórumon sem tettem ezt. Nagyon sokat megengedtem appme-nak is. Nagyon sokat eltűrtem. Nem tiltottam ki véglegesen a többszörös regisztrációi után se. Szóval szerintem ezt nem kell bizonygatnom. Hogy nekem nem "köbgyökér" hozzáállásom van ilyen téren.... Minősíthetetlen hangnemet sem használok azzal szemben, aki szintén nem használ ilyet velem szemben. Tisztelettudóan sem kell velem beszélni, meg egyet érteni sem kell. Nem vagyok deér balázska, meg sajti. Nincsenek magas igényeim ilyen téren. Ha valaki a diy audio témákba off módon idejön trollkodni, azokat a hozzászólásokat viszont átteszem az off témába. Hozzászólást csak saját kérésre fogok törölni... Bár, mondjuk azt ti is megtehetitek...Majd beállítom a szerkesztési időkorlátot egy napra, annyi már csak elég mindenre...

Ha valakinek van ezzel a fórummal kapcsolatban véleménye, ötlete, azt szívesen veszem.

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#2 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.03.07. 17:33

Az apróhirdetés topic szabadon használható, mindenki bármit hirdethet benne, bármilyen menyiségben és árban.

A nagy felbontású képeket egyelőre kerüljétek, amíg nem leszünk nagyobb tárhelyen.

(Kiegészítés utólag: Most már van kellő tárhely)

Avatar
Sanya
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2016.03.09. 07:44
Tartózkodási hely: Dunakeszi / Sopron
Kapcsolat:

#3 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: Sanya » 2016.03.09. 07:56

Tetszik a fórum! Tetszik az amit csinálsz és ahogyan csinálod! Eddigi munkáidhoz csak gratulálni tudok. Amiben tudok szívesen segítek. Olvasva az utolsó bejegyzésedben említett tárhely kérdést, jelenleg abban tudok segíteni Neked, hogy tudok biztosítani megfelelő infrastrukturát és tárhelyet a fórumhoz, természetesen ingyen. Ha érdekes lehet, kérlek jelezd.

Avatar
gabor80
Hozzászólások: 427
Csatlakozott: 2016.03.07. 20:20

#4 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: gabor80 » 2016.03.09. 09:01

Tetszenek az irányelvek, végre vmennyire szabadabb fórum, én nem értek egyet a többi forum pl. HE-n történő moderálással sem, mikor pl. egy igy leírt xar szóért (direkt x-el), ami ráadásul nem személy ellen szólt (alkatrészre szólt), 1 hét kitiltást kaptam. Szerintem felnőttek vagyunk nem kell angyalként beszélni mindig, főleg ha ez nem személy ellen szól (legyünk kicsit rockandroll-osabbak:))
A felesleges öncélú személyeskedést viszont én is elítélem, hisz nincs értelme, nem is viszi igazán előre a dolgot. Illetve gyenge, poénkodás jellegűnek nincs akadálya sztem, amig ez csak vicceskedés szintet ér el. A másik ami nekem mindenhol kicsit túlbuzgóságnak tűnt, amikor esetleg van kevés off a témában de kötődik vmennyire az adott területhez, ilyenkor is sok fórumon dorgálás jár, pedig az ember nem akar minden 10 másodpercben a megfelelő topicba dobálgatni szét a hozzászólásait. Persze nagyon eltérni nem kell, de 1-1 off mondat még beleférhet bizonyos témákba sztem. Főleg dűhít mikor kérdezés nélkül kitörölnek 1-1 mondatot mert off.
Ez szerintem kicsit túlszabályozott, mégiscsak egy szakmai, de mellette szórakoztató hobbi forumok ezek, az ember azért nem szeretné nagyon börtönben érezni magát. ;)
Csak az AD1862 ad neked erőt és mindent lebíró akaratot. De azért az AK4497-el sem jövünk dühbe :D

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#5 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.03.09. 11:44

Sanya írta:Tetszik a fórum! Tetszik az amit csinálsz és ahogyan csinálod! Eddigi munkáidhoz csak gratulálni tudok. Amiben tudok szívesen segítek. Olvasva az utolsó bejegyzésedben említett tárhely kérdést, jelenleg abban tudok segíteni Neked, hogy tudok biztosítani megfelelő infrastrukturát és tárhelyet a fórumhoz, természetesen ingyen. Ha érdekes lehet, kérlek jelezd.
Köszönöm szépen! Majd jelzem!

Egyelőre a következő héten szeretnénk beindítani komolyabban, aztán domaint is váltunk. Utána költöztetnénk nagyobb tárhelyre.

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#6 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.03.11. 14:48

Irányelvek:

Szavazást a fórumközösség legalább 3 aktív tagjának kérésére indítani kell. (Aktív tagnak az számít, akinek van legalább 50 hozzászólása és legalább 1 hónapja tag). Fontos kérdésekben csak a fórum közösség dönthet, vagy a tisztségviselők.
De, a fórumközösség akarata magasabb prioritású, mint a tisztségviselők döntése. Szavazás kérvényezhető minden olyan esetben, ahol többen nem értenek egyet a tisztségviselők döntésével (3 ember legalább).
A fórum tisztségviselői visszautasíthatják a szavazást abban az esetben, ha az teljesen nyilvánvalóan nonszensz (pl a fórum megsemmisítésére indítványozna valaki szavazást). De a visszautasítás is fellebbezhető. Ehhez 5 ember kell. A fórum megsemmisítése tabu téma. Arra semmilyen esetben nem indítható szavazás.

3 aktív tag egyhangú akarata legalább kell szavazás elindításához, viszont a tisztségviselők dönthetnek úgy, hogy akár 1 ember ötletét/kérését is szavazásra bocsájtják.

Tisztségviselő bárki lehet a fórumon, akit a fórumközösség ajánl/megszavaz, vagy saját kérésre is lehet valaki, ha a már meglévő tisztségviselők nem tartják potenciálisan veszélyesnek a fórumra nézve. Akár minden aktív tag hozzáférést kaphat a fórumhoz, hogy azt szerkeszteni tudja, karban tudja tartani, le tudja menteni.
A fórumról rendszeresen biztonsági mentést fogunk készíteni a károkozások elkerülése végett.

A fórumról egybefüggően 1 hónapnál tovább senki nem zárható ki, aki alapítótag (tehát nem robot), vagy legalább 50 hozzászólása van (szintén nem robot reklám). A végleges tiltásnak értelme egyébként sincs, mert úgy is vissza tud regisztrálni, aki akar.

Előzetes figyelmeztetés nélkül senki nem zárható ki a fórumról még rövid időre sem. Ha mégis ilyen történik, akkor az a szankció automatikusan érvénytelennek minősül és kötelessége a tisztségviselőknek eltekinteni tőle.

Végleges kizárást indítványozni és ebben döntését meghozni csak a fórumközösség jogosult. 5 aktív tagnak kell kérni legalább az ilyen szavazás indítványozását és csak akkor indítható ilyen, ha az érintett valamiért szankcionálva is van. (erre lehetne talán jobb ötleteket is kitalálnotok).

A végső cél, hogy a fórumnak ne legyen tulajdonosa. A fórumközösség egységesen irányítsa, és a fórumközösség tulajdona maradhasson. Ne lehessen kisajátítani.

Többszörös regisztráció itt indokolt esetben megengedett. De szólni kell róla előre és elfogadható indok kell rá.
Ha valaki nem szól róla és megtudjuk, ugyan nem szankcionáljuk, de csak egy nicknevet lehet ilyenkor megtartani. A maradék nicknevek vagy törlésre kerülnek, vagy összevonásra kerülnek a kiválasztott felhasználó névvel (ebben a kérdésben a felhasználó dönt).

A hozzászólások szerkesztési/törlési ideje regisztrált tagoknál 2 nap.

A fórumban regisztráció nélkül is lehet hozzászólni, amíg ebből kezelhetetlen problémák nem származnak.

Egyelőre ezek az irányelvek vannak érvényben. Ezekhez tartom magam. Viszont módosíthattok rajtuk...

Ha valakinek jó ötlete van, az belekerül, vagy, ha valami nem tetszik benne, akkor az is figyelembe lesz véve....

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#7 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.03.11. 18:05

(A cél az lenne, hogy ez egy jól működő, jó hangulatú fórum legyen. Nem pedig az, hogy valami lökött ideológia rá legyen erőltetve mindenkire. Ezért nem tartom helyesnek a merev szabályzatokat, amik senkinek nem jók, csak a kitalálójuknak, aki az ideológiáit éli ki ezekben...)

Avatar
gabor80
Hozzászólások: 427
Csatlakozott: 2016.03.07. 20:20

#8 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: gabor80 » 2016.03.11. 18:11

Nem tűnik rossznak. Vagy egy számomra logikailag nem érthető dolog, azt írod hogy végleges kitiltás nincs, de később írod hogy mégis lehet szavazni róla, vagy csak én értettem félre..
Hogy alakulnak a modis, adminos dolgok, van jelölt?
Lesznek e más tisztségek?
Illetve le kéne fektetni hogy mi moderálandó, de sztem sokkal lazábban kéne mint másutt, elvileg mindenki felnőtt, 1-2 valamivel csünyább szó sztem belefér a nyomatékosításba, ill viccesen lehetne poénkodni ilyesmivel, ami nem tolerálható az a személy ellen irányuló durva magatartás, sértés.
Illetve 1-1 nem flood jelegü off is beleférhet, föleg ha téma mellett ir valaki ilyet.
Fontos ügyekben a modi tényleg kiskirályként ne dönthessen.
Jó lenne az is ha vki tud vkinek segíteni és kezdőbb, akkor ne legyen nagyképű válaszadás, mint a másik fórumon tapasztalt bizonyos embereknél.
Pl. a digi topicokban kérdésemre mik voltak a válaszok: menj még olvasgass, kicsi vagy ehhez, ugysem, tudod, mit akarsz te itten.....stb.
Talán érthető hogy gondolom. Ezek persze csak javaslatok és csak szerintem:)
Csak az AD1862 ad neked erőt és mindent lebíró akaratot. De azért az AK4497-el sem jövünk dühbe :D

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#9 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.03.11. 18:23

Senki nem jelentkezett még.

A végleges kitiltásnak semmi értelme szerintem. De, ha mittom én mondjuk ide jönne shalafi, aztán itt szétrollkodna mindent, egy idő után nem bírná a jelenlétét a többség és csak az elégítené ki őket, akkor ők, mármint a fórumközösség megtehetné ezt. Ezért lett ez az ötlet. De alap esetbe ilyet senki nem csinálhatna önkényesen, semmilyen indokkal. Viszont az egész fórum döntése ellen meg nem lehet személyes elfogultsággal vádolni senkit.

Egyenlőre ezek elképzelések. Jó darabig nem lesz ezeknek aktualitása. Remélhetőleg.

A moderálásban sokkal lazábbak lennének a feltételek. A durva anyázások lennének csak moderálva áthelyezéssel. Meg ha nagyon sok és nagyon off irányba megy el egy téma, akkor másik témába át lehetne helyezni szerintem azt, ahova való. Egy oldal összefüggő offra gondolok itt, nem egy kettőre.

Moderálásról az az elképzelésem, hogy moderálhatná a saját témáját, aki akarja. A saját témát gondozhatná, aki szeretné. Ehhez egyéni jog megilletné, ha kéri. A legtöbb témát nem moderálná szerintem így se külön senki, csak egy-kettőt, ilyen magán jellegű bemutató project témákra lehetne ezt csinálni. Az ilyen a téma nyitó vára lenne. Ott ő döntené el, mit szabad, mit nem.
de sztem sokkal lazábban kéne mint másutt
Szerintem is.

(Én a saját témámban nem fogok ilyet csinálni, ott nagy szabadság lesz, de más magán témájában, lehet, hogy nem. Ezt is majd még kitalálhatnátok, hogy lenne jó).

Bár nem hiszem, hogy moderálásra itt nagyon szükség lesz....

Poénkodni, meg viccelődni, kifejezetten kívánatos dolog szerintem. Az csak jót tesz a hangulatnak. :D

(Példának: az a merev, agyon szabályozott, királykodós légkör, amit pl ez a sajti kitalált oda és foggal-körömmel meg akar ott valósítani, ki fogja csinálni azt a helyet... Arra a 30-40 emberre nem fog működni az. Az csak több száz aktív tagra lenne jó struktúra, meg akkor kéne ilyen szabályozott legyen minden elv.)

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#10 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.03.11. 18:57

Mindenesetre, amit írtam, azt tekintsétek csak valamiféle javaslatnak. Addig lesz úgy, amíg mást nem akartok.

De valamit kitaláltam arra az esetre, ha senkit nem érdekel az egész.

(Az előző fórumon is az ilyen szabályzat, meg hasonló dolgok senkit nem érdekeltek. Volt egy-két javaslat, de nem lett semmi az egészből).

Én addig foglalkoznék ezzel a részével a dolognak, amíg azt a fórumközösség át nem veszi. Nyilván valamennyi idő múlva lesz elég aktív tag, meg elég aktivitás az átvételhez ami folyamatosan megtörténik. A B100 témámat meg én itt folytatnám.

Jelen pillanatban még nekem, meg Toto-nak van csak admin jogkörünk... Másnak is lehet persze itt ugyanúgy...

(Én nem egy saját fórumot akarok, hanem csak elindítani valami jó kis társasági helyet a diy hobbistáknak.)

Avatar
gabor80
Hozzászólások: 427
Csatlakozott: 2016.03.07. 20:20

#11 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: gabor80 » 2016.03.11. 19:43

Olyat is lehet hogy csak 1-1 téma moderálása? Az jó az még egy mezei emberke is be tudja vállalni, mert egy egész fórumot nézegetni sok időt vesz azért igénybe. Bár sztem egyenlőre ez itt nem fenyeget, meg reméljük a jófej társaság jön majd össze ide:)
Csak az AD1862 ad neked erőt és mindent lebíró akaratot. De azért az AK4497-el sem jövünk dühbe :D

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#12 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.03.11. 19:47

Persze, hogy lehet. Azt be lehet állítani, hogy ki, mit moderálhasson. Teljesen veszélytelen. Akárkinek lehet adni olyan jogkört.

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#13 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.03.11. 20:14

reméljük a jófej társaság jön majd össze ide:)
Indítunk pár témát, feltöltögetem én is a B100 témát. Aztán csak egy jó, legalább 2GB tárhelyet kell találni a fórumnak.

Ha meg ismertek jófej embereket, hívjátok meg őket ide nyugodtan. ;)

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#14 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.03.14. 15:12

Még valami. ;) Ami tetszeni fog.

Itt van lehetőség kereskedelmi célú topic létrehozására is. Tehát ahol kisipari, vagy diy szolgáltatását is megreklámozhatja valaki. Csak a hifi témaköréhez kapcsolódjon, annyi a feltétel. Ezzel is támogatnánk a diy társadalmat. Meg azt, aki tud szép erősítődobozt készíteni, vagy hangfalállványt, stb...

Tetabiate
Hozzászólások: 48
Csatlakozott: 2016.03.06. 15:54

#15 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: Tetabiate » 2016.03.15. 10:07

Itt van lehetőség kereskedelmi célú topic létrehozására is. Tehát ahol kisipari, vagy diy szolgáltatását is megreklámozhatja valaki. Csak a hifi témaköréhez kapcsolódjon, annyi a feltétel.
Ez jó ötlet.

Avatar
Rézfaszú bagoly
Hozzászólások: 227
Csatlakozott: 2016.03.25. 10:05
Tartózkodási hely: Bubo Cupropenis barlang, Gerecse hegység

#16 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: Rézfaszú bagoly » 2016.04.06. 12:43

Kellene valami zenei ajánló rovat is, hiszen sokaknak az egyik nagy problémája, hogy nem ismernek jó zenéket/jó felvételeket kívánt műfajban és kellő mennyiségben.
pl.ilyet: http://mammutmail.com/hu/mail/download/ ... b2e5393fd1 (120 óráig él)
Ez varázslatosan szól, ha jó az audio fogat...
...és mosol előtte fogat... :mrgreen:

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#17 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.04.06. 17:08

Idáig is nyithattatok volna amilyen témát csak akartok. ;)

(Azt nem tudom beállítani, hogy ilyen fórumrészeket is nyithassatok, amiknek altopickjai vannak).

Akkor nyitok én. Mi legyen a címe? (Találkozós, zeneajánlós, stb topicok lennének benne, gondolom?)

dyscus
Hozzászólások: 2806
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#18 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2016.04.06. 17:25

Toto! KDmester! :!: :!:
Barátom aki alig várja, hogy ide regisztráljon, és DAC ügyben, meg tranyós erősítő ügyben írhasson. De nem tud beregisztrálni, mert a kép ami a robotokat szűri, nem jelenik meg neki sem exprolerben, sem a rókás böngészőben. Holnap újra próbálkozik. Valamit tegyetek már, hogy lehessen regisztrálni!!!

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#19 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.04.06. 17:27

Idáig tök jól működött.

Csinálok egy próbareget...

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#20 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.04.06. 17:33

Írtam Toto-nak. Valamit csinált azt nem látható a chapta kód...

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#21 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.04.06. 17:40

Annyit tudtam tenni, hogy kikapcsoltam a chapta kódot. Nem kell beírni...

Ideiglenesen ez is jó, amíg Toto meg nem szervizeli... :lol:

Toto
TotoWood Lab
Hozzászólások: 1382
Csatlakozott: 2016.02.14. 16:26

#22 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.04.06. 17:44

phpBB 3.2 motor elvileg már új chapta-t kap. Nem sokára megjelenik.

Avatar
Rézfaszú bagoly
Hozzászólások: 227
Csatlakozott: 2016.03.25. 10:05
Tartózkodási hely: Bubo Cupropenis barlang, Gerecse hegység

#23 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: Rézfaszú bagoly » 2016.04.06. 18:06

KD mester írta:Idáig is nyithattatok volna amilyen témát csak akartok. ;)

(Azt nem tudom beállítani, hogy ilyen fórumrészeket is nyithassatok, amiknek altopickjai vannak).

Akkor nyitok én. Mi legyen a címe? (Találkozós, zeneajánlós, stb topicok lennének benne, gondolom?)
A Diyers szigetben kellene nyitni zeneajánlót, meg találkozók topikot.

dyscus
Hozzászólások: 2806
Csatlakozott: 2016.03.21. 23:14
Tartózkodási hely: Kecskemét

#24 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2016.04.06. 18:22

KD mester írta:Annyit tudtam tenni, hogy kikapcsoltam a chapta kódot. Nem kell beírni...

Ideiglenesen ez is jó, amíg Toto meg nem szervizeli... :lol:
Jól tetted. Köszönöm az intézkedést, máris hívom a barátom.

Avatar
Rézfaszú bagoly
Hozzászólások: 227
Csatlakozott: 2016.03.25. 10:05
Tartózkodási hely: Bubo Cupropenis barlang, Gerecse hegység

#25 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: Rézfaszú bagoly » 2016.04.20. 02:24

Kifejezetten jó a fórum koncepció, szerintem sikeres lesz, csak nem kell lesni a sült galambot, hanem érdekes és hasznos hozzászólásokat kell írni rendszeresen. Ehhez tartom magam, és tartsa magát, ööööö, aki akarja :D

Toto
TotoWood Lab
Hozzászólások: 1382
Csatlakozott: 2016.02.14. 16:26

#26 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.06.20. 13:30

És bízom benne, hogy hosszútávon könnyebben kezelhető is. ;)

Toto
TotoWood Lab
Hozzászólások: 1382
Csatlakozott: 2016.02.14. 16:26

#27 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.08.24. 19:47

TotoWood Lab fórumkategória magánkategória. Mostantól itt található a saját dolgaimmal kapcsolatos dolgok.
Ezzel kapcsolatos további hozzászólásaidra továbbiakban nem tartok igényt.
Normálisabb fórumtagokat továbbra is szívesen látom.

Többi, nem hozzám kapcsolódó fórum továbbra is nyitva áll az összes tagnak természetesen.

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#28 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.08.24. 20:23

Ez eredetileg egy rejtett topick volt, amit csak Toto meghívott barátai láthattak...
De aztán úgy döntött, hogy nyilvánossá teszi.

Saját magántéma nyitására másnak is lehetősége van. Akár nem nyilvános formában is, amit csak a meghívott haveri köre láthat, illetve írhat bele...

Ezt belátása szerint a topickgazda moderálhatja is, ha akarja. (És úgy, ahogy akarja. Teljesen rá van bízva...) Megkapja hozzá a jogosultságokat, ha kéri...

Lezárt, blogszerű fórumrészhez szintén joga van mindenkinek, ha olyat akar nyitni...


Többször is említettem, hogy van ilyen lehetőség a hagyományos témanyitás mellett:
Moderálásról az az elképzelésem, hogy moderálhatná a saját témáját, aki akarja. A saját témát gondozhatná, aki szeretné. Ehhez egyéni jog megilletné, ha kéri. A legtöbb témát nem moderálná szerintem így se külön senki, csak egy-kettőt, ilyen magán jellegű bemutató project témákra lehetne ezt csinálni. Az ilyen a téma nyitó vára lenne. Ott ő döntené el, mit szabad, mit nem.
Csak idáig nem élt ezzel senki...

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#29 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.08.24. 20:51

Még valami:

Ha valaki ilyen magán témát nyit, vagy privát magán témát nyit, akkor ő a saját témáiban szinte azt csinál, amit akar...

Ha úgy akarja, kitörölheti a számára nem tetsző hozzászólásokat. Letilthatja belőle a számára nem szimpatikus egyéneket. Rejtet módba is csinálhatja (tehát még az olvasásra is csak a kiválasztott baráti kör jogosult). A saját témáiban a szabályokat a házigazda hozza...


Viszont a blogtér részleget gondoltam eredetileg az ilyenek gyűjtőhelyének... De majd kitaláljuk hol legyenek ezek, ha még többen is akarnak ilyet indítani...

(Valahogy úgy képzeltem el, hogy lenne a hagyományos fórum, alatta meg lennének ezek a privátabb zárt körűbb dolgok... De ha van van jobb ötlete valakinek, ne tartsa vissza...)

Toto
TotoWood Lab
Hozzászólások: 1382
Csatlakozott: 2016.02.14. 16:26

#30 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: Toto » 2016.08.24. 21:09

Eredetileg elzárkóztam volna egy saját kategória nyitásától. Viszont annyi téma, ötlet, megoldás, hülyeség és beszólás keletkezett, hogy célszerűvé vált az összes általam létrehozott témát egy nagy csoportba, kategóriába tenni.

Továbbá a moderálással emészthetőbbé vált az összes általam létrehozott témakör. Amely arra koncentrál, hogy valóban hasznos és hasznosabb tanácsok legyenek szem előtt, nem pedig a sokszor előforduló értelmetlen, és nem szakmai beszólások, amelyek most törlésre kerültek.
Ismerek olyat, aki így már sokkal jobban segítőkésznek tűnik. Sok tanácsot adott nekem, és a többieknek egyaránt.

Győrvári Balázs hozzászólásainak száma pedig jelentősen lecsökkent.

Avatar
KD mester
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016.02.14. 18:02

#31 Re: Fórum koncepció

Hozzászólás Szerző: KD mester » 2016.08.24. 21:34

Szerintem is így lesz a legjobb. Nincs ezzel semmi gond. Mindenki másnak is ugyanígy adott a lehetőség, hogy ilyen saját fórumrészt nyisson. ;)

Azon belül nyithat privát témákat, lezárt blog jellegű témákat, fél nyilvános témákat (csak a "kiválasztottak" szólhatnak hozzá). Saját kereskedelmi célú témákat (feltétel, hogy a hobbinkhoz kapcsolódjon, tehát ne kábszert meg potencianövelőt tessék árulni :lol: ).

Ezeket saját maga intézheti, moderálhatja, kedvére királykodhat is bennük. Kitehet saját külön fórumszabályzatot. Amit csak kitalál...

A fórumon csak regisztrált tagok tölthetnek le csatolmányokat (nem tart semeddig se regisztrálni ide). (off topic, apróhirdetések kivétel). Viszont hozzászólhatnak a vendégek is a témákhoz. (Ez elsősorban arra lett kitalálva, hogy amit nem mersz megkérdezni, még anyádtól sem :lol: , mert félsz, hogy hülyének tűnsz a nyilvánosság előtt, azt megkérdezheted vendég módban és akkor nem tudják, hogy ki vagy. ;) Nem a névtelen trollkodás, beszólás a funkciója, hanem elsősorban a szégyenlősebb tagoknak egy segítség a fórumozásban. A vendégek sértő beírogatásai szó nélkül törölve lesznek.)

A magántémák más jellegűek. Ott a házigazda dönti el a láthatóságot is. Engedi e vendégek számára az olvasást, letöltést (képek láthatósága is ettől függ), vagy a hozzászólást...

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég