RasPI és hasonlók
Moderátor: Sanya
#301 Re: RasPI és hasonlók
Le-föl nyilak, PageUp, PageDown..
#302 Re: RasPI és hasonlók
No megtaláltam, átírtam, nem is találta meg a wincsit. Szóval nem ez a gond. No mindegy, úgy is épül az audio PC-m.
#303 Re: RasPI és hasonlók
Egy kis segítséget szeretnék kérni: sajnos/hálistennek lecseréltem a számítógépem, amin a zenéimet tartom a Volumio programhoz. Ez egy Win10-et futtató gép, wifin keresztül csatlakoztatva ahhoz a hálózathoz, amin a Volumiot futtató RPI is található. Ennek örömére a Volumio-n nem találom azt a könyvtárt, ahol a zenék vannak. Elvileg minden megosztást megcsináltam, de sajna így sem jutottam előrébb, nem tudom beállítani hogy a hálózaton keresztül lejátssza a zenéimet. Tudna esetleg valaki segíteni Team vieweren keresztül, mert én 1 napja bámulom a youtube-ot, és nem találom a megoldást? Előre is köszönöm!!!
#304 Re: RasPI és hasonlók
Szerintem ez megoldja https://www.asus.com/support/FAQ/1037477/negru írta: ↑2020.11.24. 18:33Egy kis segítséget szeretnék kérni: sajnos/hálistennek lecseréltem a számítógépem, amin a zenéimet tartom a Volumio programhoz. Ez egy Win10-et futtató gép, wifin keresztül csatlakoztatva ahhoz a hálózathoz, amin a Volumiot futtató RPI is található. Ennek örömére a Volumio-n nem találom azt a könyvtárt, ahol a zenék vannak. Elvileg minden megosztást megcsináltam, de sajna így sem jutottam előrébb, nem tudom beállítani hogy a hálózaton keresztül lejátssza a zenéimet. Tudna esetleg valaki segíteni Team vieweren keresztül, mert én 1 napja bámulom a youtube-ot, és nem találom a megoldást? Előre is köszönöm!!!
#305 Re: RasPI és hasonlók
Sajnos nem jártam sikerrel, ez már be volt pipálva eddig is, amit itt írnak.patrik96 írta: ↑2020.11.25. 07:11Szerintem ez megoldja https://www.asus.com/support/FAQ/1037477/negru írta: ↑2020.11.24. 18:33Egy kis segítséget szeretnék kérni: sajnos/hálistennek lecseréltem a számítógépem, amin a zenéimet tartom a Volumio programhoz. Ez egy Win10-et futtató gép, wifin keresztül csatlakoztatva ahhoz a hálózathoz, amin a Volumiot futtató RPI is található. Ennek örömére a Volumio-n nem találom azt a könyvtárt, ahol a zenék vannak. Elvileg minden megosztást megcsináltam, de sajna így sem jutottam előrébb, nem tudom beállítani hogy a hálózaton keresztül lejátssza a zenéimet. Tudna esetleg valaki segíteni Team vieweren keresztül, mert én 1 napja bámulom a youtube-ot, és nem találom a megoldást? Előre is köszönöm!!!
#306 Re: RasPI és hasonlók
Server support kellhet neki.
#307 Re: RasPI és hasonlók
Bár tudnám, hogy az mit is jelent....
Én sajnos ehhez a részéhez a számítástechnikának olyan szinten nem értek, hogy az elképesztő. Youtube filmek alapján végigcsináltam a mappa megosztást. Ha bemegyek a hálózatok közé, látszik a gépem is.
itt, ha rámegyek a számítógépem megnevezésére, látszik a 3 mappa, amit megosztottam
A router oldaláról kiírtam az IP címet
#308 Re: RasPI és hasonlók
Ennek ellenére a volumio nem talál semmit:
Kézzel megadva a megosztott mappa adatait:
Ez a hibaüzenet fogad:
Eddig nem volt jelszó beállítva a gépemen, már azt is beállítottam, de akkor se tudok csatlakozni a megosztott mappához...
Kézzel megadva a megosztott mappa adatait:
Ez a hibaüzenet fogad:
Eddig nem volt jelszó beállítva a gépemen, már azt is beállítottam, de akkor se tudok csatlakozni a megosztott mappához...
#309 Re: RasPI és hasonlók
Szia
Bár én nem használok Samba share-t de nekem ez kicsit soknak tűnik. Szerintem ha az IP-címhez beírod az IP címet, akkor az utvonalhoz már csak a megosztás nevét kell beírni. Tehát pl. a végén az útvonalnál ezt kellene látnod: 192.168.31.231/Torrent
Ja igen arra is figyelj, hogy amíg Windows alatt a hálózat a \\valami linux alatt / van.
Bár én nem használok Samba share-t de nekem ez kicsit soknak tűnik. Szerintem ha az IP-címhez beírod az IP címet, akkor az utvonalhoz már csak a megosztás nevét kell beírni. Tehát pl. a végén az útvonalnál ezt kellene látnod: 192.168.31.231/Torrent
Ja igen arra is figyelj, hogy amíg Windows alatt a hálózat a \\valami linux alatt / van.
#310 Re: RasPI és hasonlók
Valóban az ip címet és a megosztást kell megadni host név nélkül.
Ha nem látszik a megosztas, akkor ott ahol beállítottad a régebbi protokoll kliens oldali támogatását, ott beállíthatod a szervert is.
Ha nem látszik a megosztas, akkor ott ahol beállítottad a régebbi protokoll kliens oldali támogatását, ott beállíthatod a szervert is.
#311 Re: RasPI és hasonlók
Talán sikerült!!! Köszönöm a segítségedet!gaszto írta: ↑2020.11.25. 19:49Szia
#313 Re: RasPI és hasonlók
Nem erősségem a kínai írásjelek olvasása, lehet hogy ez az oldal pont azt mutatja (bár inkább az aktív host-oknak tűnik) de azt még érdemes megnézni, hogy a Windows-os géped a routertől fix-IP-t kap-e. Mert ha a routeren nincs beállítva, hogy a géphez tartozó MAC addresshez mindig ugyanazt az IP-t ossza ki, akkor előfordulhat, hogy egy áramszünet vagy bármi után a DHCP másik IP-t ad neki, mondjuk 192.168.31.221-et, szerencsétlen volumio meg keresni fogja továbbra is a 192.168.31.231-et.negru írta: ↑2020.11.25. 20:09Talán sikerült!!! Köszönöm a segítségedet!gaszto írta: ↑2020.11.25. 19:49Szia
üdv
Gaszto
#314 Re: RasPI és hasonlók
Házi körülmények közt viszonylag ritka az IP cím csere, de előfordul. Egy hash alapján választ a dhcp szerver, kevés számú kliensnél és viszonylag nagy címtartomány esetén jó eséllyel mindig ugyanazt a címet fogja kapni a gép. Persze jobb a békesség és fix címet adni a gépnek. Idióta MAC addrest cserélgető mobilokat pedig kalapáccsal alakformázni...