MM hangszedők

Konzol
Kapcsolat:

#1 MM hangszedők

Hozzászólás Szerző: Konzol » 2018.12.21. 08:18

Ennek alapján:

https://m.youtube.com/watch?v=e2s69fpphVU

rendeltem egy ilyen kínai valamit. Teljesen jó hangszedő. Ár/értékben verhetetlen:) A hangjával is elégedett vagyok.

dyscus

#2 Re: MM hangszedők

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2018.12.21. 08:34

Az Audio technika mindig jó hangszedőket készített, de nem úgy kínai, hanem Tajvani cég. Gratula hozzá.
Viszont lehet elkapkodtad a döntést. 3 hete tartottunk egy kis tesztelést pár gyári erősítő, és az ARC M60 HD között. Ott mutatták a linkben lévő pickup-öt. Nem akartam hinni a fülemnek: Az igen drága EMT TSD15 stúdió pickup-öt megszorongatta. Pedig a TSD15 1950-es évek óta referencia a hifisták között. Az MR stúdióiban is azok voltak.
Itt a link:
https://www.ebay.com/itm/ORIGINAL-Shure ... ctupt=true

Konzol
Kapcsolat:

#3 Re: MM hangszedők

Hozzászólás Szerző: Konzol » 2018.12.21. 16:41

Nem hiszem, hogy elkapkodtam a döntést! Valami 3200Ft volt szállítással együtt a kis AT.
Ezen nem nagyon van mit veszíteni. És hát csak néztem nagyot mikor először megszólalt.
( Nem igazán szeretnék komolyabban felszállni az analóg hajóra. Csak játszadozok a hozzám keveredett NAD/Tesla
lemezjátszval. Tagadhatatlan hangulata van az LP-nek még ez az alap masina is egész megejtően tud szólni minden tökéletlensége mellett. Az új AT3600L pedig köröket ver a lemezjatszóval kapott Ortfon FF10XE-re )

dyscus

#4 Re: MM hangszedők

Hozzászólás Szerző: dyscus » 2018.12.22. 08:52

Nos annyiért nagyon megérte megvenni. Kíváncsi lennék a hangjára.

Konzol
Kapcsolat:

#5 Re: MM hangszedők

Hozzászólás Szerző: Konzol » 2018.12.22. 10:51

Innen a posta oda-vissza tartok tőle több lenne mint maga a hangszedő volt:):)
Inkább olvass privát üzeneteket!:):)

Konzol
Kapcsolat:

#6 Re: MM hangszedők

Hozzászólás Szerző: Konzol » 2019.05.05. 08:27

Pár havi zenehallgatás után az AT3600-as hangszedővel meggyőzött, hogy ez egy nagyon jó befektetés. Izgalmas, vidám, hallgatható kis szerkezet. A basszusa szilárd, erőteljes, kiterjedt. Ritmusa is egészen jó. A magasa néhol kicsit talán grízes, de ennyiért?! A lemezzaj alacsony, a zene kiegyensúlyozott, élvezetes.
A nad5120-ban is egészen jó volt, a pro-ject debut-ban pedig még jobban szól - a HFM szavaival: Futómű, futómű über alles -, nekem jobban bejött, mint az eredeti Ortofonja.
Szóval, szerintem ez egy olcsó, az árát messze megérő hangszedő. Kell ugyan neki pár tíz óra bejáródás és szereti a 3g körüli tűnyomást.

Konzol
Kapcsolat:

#7 Re: MM hangszedők

Hozzászólás Szerző: Konzol » 2019.05.11. 13:04

Az előző hozzászólás tulajdonképp "nekrológ" volt az AT3600l fölött.
Hosszas töprengés, utánaolvasás után szereztem egy Shure SC35C-t. Nehezebb kart igényelne mint ami a Pro-Jecten van, mert rettentő rossz az engedékenysége, de még így is nagyon meggyőző. Tiszta, erőteljes, félelmetesen jó basszussal - ez volt az igazi döbbenet -, kiegyenlített hangképpel zenél. A térhatás kiterjedt, három dimenziós. Az általam többnyire hallgatott zenékhez - progresszív rock - nagyon illik. Nem omlik össze nagyobb, komplexebb hangzáson sem. Igaz, kellett 15-20 óra, hogy bejáródjon.

Összetákoltam hozzá egy kisérleti csöves RIAA korrektort, ami messze nem tökéletes, de egészen jól illik a Shure hangjához.
(Minden hibája mellett áramlóbb, folyékonyabb, egységesebb a csöves megszólalása. Zenehallgatásra inspirálóbb, bár az indicreete élénkebb, talán-talán jobban is szól ..Az alkatrész készlet jobbára megegyezik a félvezetős korrektoraimban használtakkal, a csövek 6N2P )

Konzol
Kapcsolat:

#8 Re: MM hangszedők

Hozzászólás Szerző: Konzol » 2019.05.28. 21:03

Kísérleteztem az SC35C-vel. Mindenhol azt írják, hogy be kell járódnia. Ez valóban így van. Lemezről lemezre javult a hangja. Lekopott róla a kezdeti érdessége, csikorgó magasa. A tűerőre 4.5 gramm a javaslat. Ez nagyon soknak hangzik elsőre, bár elvileg nem tesz kárt a lemezekben. Próbáltam kisebb tűerőt, de úgy nem volt jó. Zörgött, testetlen, részletektől mentesen zenélt. Úgy 4gramm körül elkezd megváltozni a hangja. Elérve a 4.5g tűerőt kinyílik, meglepően, vagy inkább megdöbbentően jól szól.
Részletező, erőteljes - az a basszus ... - nem durva, nagyon jó sâvszélekkel... Csendes, nem forszírozza a lemez zaját, nagyon dinamikus... Szóval, ha valaki belefut egy ilyenbe, nagyon jó vásárt csinálhat vele.

Sanyaaa

#9 Re: MM hangszedők

Hozzászólás Szerző: Sanyaaa » 2024.02.11. 12:41

Egy saját építésű audio rendszer ugyebár sose lesz végleges :D

Legelőször, amikor a Dual CS606 lemezgyalu hozzám került, egy mezei Audiotecnika AT3600 hangszedő került bele, lesz ami lesz címszóval.

Sokat kísérleteztem már a Marantz RIAA korrektorral, hogy a számomra tetsző hangzást elérjem, de a hangszedő hiányosságia miatt sose volt az igazi.
Csak nem hagyott nyugodni a gondolat, ezért karácsonyra megleptem magam egy Audiotechnika VM520EB hangszedővel.
Első benyomásra össze se lehet hasonítani az elődjével. Hangosabb, pontosabb, színesebb, szagosabb :D

Nagyon meglepett az eredmény.

A váltás részben amiatt is valósult meg, mivel ennél a hangszedőnél közel fele akkora tűnyomás szükséges, ami azért kevésbé nyirja a lemezeket, valamint 4mV helyett 4,5mV-ot szolgáltat, ami hangerőben igencsak jelentős külömbséget eredményezett.

Megbátam hogy eddig vártam a cserével, mert időközben az ára éppen csak megduplázódott, de ígyis azt mondom, nagyon megérte a csere :)
Csatolmányok
Dual CS606 + AT VM520EB.jpg
Dual CS606 + AT VM520EB.jpg (165.59 KiB) Megtekintve 3405 alkalommal

Válasz küldése