Kontroll Fül Topic Találkozó
#51 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Sziasztok, sajnos én nem tudtam elmenni, viszont roppant kíváncsi vagyok hogy milyennek hallottátok Konzol DHT előfokját, illetve a végfokot. Szóval megköszönném ha pár szóban jellemeznétek. Köszi előre is.
#52 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Szia
Az a baj Konzolnak a "tákolmányaival", hogy piszok jók, nagyon jó hangúak
Nekem személy szerint nagyon tetszett, de a többieknek is
Az a baj Konzolnak a "tákolmányaival", hogy piszok jók, nagyon jó hangúak
Nekem személy szerint nagyon tetszett, de a többieknek is
XMOS + dual PCM1794 DAC,+ SNY21 class D 2x100 végfok, + Videoton Toccata dc 4588
#53 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Köszönöm a lehetőséget! Külön köszönet Banzáj kartársnak!
#54 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Köszönöm a visszajelzést.
Én is most egy hasonló "tákolmányon" ügyködöm, (Konzol segítségével) és kiváncsi voltam, hogy ti milyennek hallottátok.
Az építésről pedig majd beszámolok.
#55 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Új év új építések. Ha volna rá igény felajánlanám ismételten a nappalimat egy kis zenélgetésre, beszélgetésre április valamelyik szombatján. Amolyan ki mit épített, megmutatná talira gondoltam.
Üdv: Gy.
Üdv: Gy.
#56 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Én szívesen megyek! Hogy mit tudok vinni, az addig kiderül.
#57 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Én is benne vagyok! Április az már tök jó.
#58 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Egyelőre úgy néz ki hogy nálam Április első vagy utolsó szombatja játszik amennyiben lesz érdeklődés.
#59 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Április vége?
#60 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Ide is beteszem.
Sziasztok. Amenyiben igény van rá rendeznék egy mini Riaa összehasonlitó tesztet. Mzperx jelezte hogy nem tud eljönni de felajánlotta, hogy megkaphatjuk az elkészült riaa korrektorát. Igy Mot64, ha el tud jönni érvényesítheti a kihivását. A renszer összeállitáshoz kérem aki eljönne jelezze mit hozna. Esetleg PH3 is jól jönne.
8/10 föt tudok fogadni. A tervezett időpont 2023. 04. 29 szombat 9-18 óra között. Helyszin Budapest. (pontos cim utolsó héten privátban)
banzai Horváth Gyula
Sziasztok. Amenyiben igény van rá rendeznék egy mini Riaa összehasonlitó tesztet. Mzperx jelezte hogy nem tud eljönni de felajánlotta, hogy megkaphatjuk az elkészült riaa korrektorát. Igy Mot64, ha el tud jönni érvényesítheti a kihivását. A renszer összeállitáshoz kérem aki eljönne jelezze mit hozna. Esetleg PH3 is jól jönne.
8/10 föt tudok fogadni. A tervezett időpont 2023. 04. 29 szombat 9-18 óra között. Helyszin Budapest. (pontos cim utolsó héten privátban)
banzai Horváth Gyula
#61 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Ha csak egy szimmetrikus D osztályú kütyü lesz, akkor én azért nem cipelem el az ARC-t.
#62 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Lesz DHT is
#63 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
A szimmetrikus végfokra irtam hogy nekem csak egy d-classz szimmetrikus végfokom van, bocsi ha félreérthető voltam.
#64 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Akkor nem cipelem. 10 kg.
Viszont mivel szabályozunk hangerőt?
Viszont mivel szabályozunk hangerőt?
#65 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára banzai 2023.04.13. 11:58-kor.
#66 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
van szimmetrikus csöves hangerö szabályzom, katód kicsatolt az alacsony impedancia miatt. ez nem erösít. (már ha megtalálom)
#67 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Beszéltem Cyklon-al, nem tud eljönni sajnos, de felajánlott egy PH3-t, elküldi a talira.
#68 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Üdv Jelezném ogy jövö hét szombat 29. Kérnék egy bejelentkezést ki az aki biztos eljönne, és mit hozna.
#69 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Viszem a 4P1L végfokot, a hibrid RIAA-t, esetleg MC előerősítőt - tranyós. Ha kell, akkor AD1862 DAC-ot. Analóg lemezjátdzó lesz?
#70 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Van. de Ottó igért lemezjátszót. Lemezt hozzál.
#72 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Végfokot vigyek, hogy tudjunk valamin zenét is hallgatni?
#73 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
hozhatsz ha befér a kocsidba. Konzol hoz egy Dht-t Nekem van egy hybridem, és lehet hogy a Dht-m is összeáll addigra.
Pongrácz Csabi is Jelezte hogy jönne, hozna pozoli riaa-t.
Pongrácz Csabi is Jelezte hogy jönne, hozna pozoli riaa-t.
#74 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Beszéltem Halus-al ös jön. Hoz riaa-t és mérörendszert.
#75 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
És az örök kérdés:
KAJA?
milégyen?
KAJA?
milégyen?
#76 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Nekem jó a virsli, mint a múétkor. Nincs vele sok macera.
#77 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Nálam az ARC. Van vagy hat bemenete, bármelyik RIAA-t rá lehet kötni, aztán hajrá.
#78 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Majd megpróbálom betenni. Van egy High end típusú TC Zero-m, aminek a hangján javítottam némi jobb alkatrészekkel. Így kicsit jobban szól, de eredendően a kapcsolás a régi, így a hangja is ismerős lesz. Viszont van teljesítménye 22 Watt.
#79 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Sajnos nem tudok menni a talira...
#80 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Ide másolom az audiodiy-ra mzperx kérdésére írt válaszom. Röviden összefoglalva mit hallgattunk, és mit hallottunk. Illetve inkább a saját véleményem, és nem összegyűjtött közösségi "ítéletek".
Nos, először is köszi a korrektor kölcsönzésért! Igazad van,úgy illik, hogy elmondja valaki - jelen esetben úgy látom rám marad a dolog - mit, és hogyan hallgattunk meg, és mire jutottunk.
A lemezjátszó dyscus Thorens-e volt, Denon DL103 hangszedővel.
AZ MC trafó szintén dyscusé, illetve banzai egy barátja is hozott egyet
Az előerősítő egy gyári ARC -volt, mivel az todott szimmetrikus és aszimmetrikus bemeneteket is fogadni - a hangerő szabályzása egy katasztrófa, de amúgy nagyon szép készülék...
félvezetős korrektorok: Indiscrete (Pozoli), és mzperx készüléke
csövesek: Dyscus Marantz 7C klónja, és egy apró orosz mini csövekkel épült áramkör - szintén banzai ismerőseés az én hibridem
végerősítők: Dyscus féle Tau-Ceti, banzai cső-mosfet hibridje, illetve az én teljesen DHT, bár hibrid végfokom
Hangsugárzóként banzai Tannoy motoros álló doboza egy dómmal kiegészítve (ez megosztotta néha a hallgatóságot )
Hogy a legvégén kezdjem: abban egységes volt a véleményünk, hogy az ic-s riaa semleges, nagyon semleges hangú, tiszta, torzítatlan, jó dinamikája.
Minden erősítővel egyformán jól szólt. Számomra picit 'túl semleges' hangú.
Az Indiscrete egy jó korrektor - van belőle itthon -, tud nagyon jól szólni, de ezen a találkozón valahogy nem barátkozott össze igazán egyik végfokkal sem,
azt hiszem itt nem tudta kifutni magát (kicsit zavaros középtartomány, némi fükuszvesztés ...)
Marantz 7C pont olyan amilyennek megismertük korábban. Teljes jó, 'klasszikus' csöves hangú korrektor. Van aki szereti, van aki nem.
Ami gyanúra ad okot, hogy többen azonnal rákérdeztek: "Ez ugye visszacsatolt ármkör?"
A kicsi orosz csöves holmi: remek hangú, hangulatos, eszköztelen, élő hagú kütyü. Nagyon jó.
A saját hibridem: Nekem ma nem tetszett. Hozta amit tud - tiszta, gyors, pontos, eszköztelen, de szerintem valahogy nem érezte igazán jól magát.
Volt ugyan olyan vélemény is, hogy most is ez szólt a legjobban.
Nos, először is köszi a korrektor kölcsönzésért! Igazad van,úgy illik, hogy elmondja valaki - jelen esetben úgy látom rám marad a dolog - mit, és hogyan hallgattunk meg, és mire jutottunk.
A lemezjátszó dyscus Thorens-e volt, Denon DL103 hangszedővel.
AZ MC trafó szintén dyscusé, illetve banzai egy barátja is hozott egyet
Az előerősítő egy gyári ARC -volt, mivel az todott szimmetrikus és aszimmetrikus bemeneteket is fogadni - a hangerő szabályzása egy katasztrófa, de amúgy nagyon szép készülék...
félvezetős korrektorok: Indiscrete (Pozoli), és mzperx készüléke
csövesek: Dyscus Marantz 7C klónja, és egy apró orosz mini csövekkel épült áramkör - szintén banzai ismerőseés az én hibridem
végerősítők: Dyscus féle Tau-Ceti, banzai cső-mosfet hibridje, illetve az én teljesen DHT, bár hibrid végfokom
Hangsugárzóként banzai Tannoy motoros álló doboza egy dómmal kiegészítve (ez megosztotta néha a hallgatóságot )
Hogy a legvégén kezdjem: abban egységes volt a véleményünk, hogy az ic-s riaa semleges, nagyon semleges hangú, tiszta, torzítatlan, jó dinamikája.
Minden erősítővel egyformán jól szólt. Számomra picit 'túl semleges' hangú.
Az Indiscrete egy jó korrektor - van belőle itthon -, tud nagyon jól szólni, de ezen a találkozón valahogy nem barátkozott össze igazán egyik végfokkal sem,
azt hiszem itt nem tudta kifutni magát (kicsit zavaros középtartomány, némi fükuszvesztés ...)
Marantz 7C pont olyan amilyennek megismertük korábban. Teljes jó, 'klasszikus' csöves hangú korrektor. Van aki szereti, van aki nem.
Ami gyanúra ad okot, hogy többen azonnal rákérdeztek: "Ez ugye visszacsatolt ármkör?"
A kicsi orosz csöves holmi: remek hangú, hangulatos, eszköztelen, élő hagú kütyü. Nagyon jó.
A saját hibridem: Nekem ma nem tetszett. Hozta amit tud - tiszta, gyors, pontos, eszköztelen, de szerintem valahogy nem érezte igazán jól magát.
Volt ugyan olyan vélemény is, hogy most is ez szólt a legjobban.
#81 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Sziasztok. Ha estleg volna igény május valamelyik szombatján csinállhatnánk egy ki mit épitett talit megint. Akit esetleg érdekeli jelezze.
#82 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Engem érdekel.
#83 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Sziasztok!
Csak most vettem észre a felhívást. Engem is érdekel és köszönöm a lehetőséget. Hárman már leszünk, nem rúgjuk ki a ház oldalát.
Csak most vettem észre a felhívást. Engem is érdekel és köszönöm a lehetőséget. Hárman már leszünk, nem rúgjuk ki a ház oldalát.
#84 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Esetleg engem is érdekel
#85 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
A májusból kicsusztunk junius valamelyik szombatja jó lehet?
#86 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Nekem igen
#87 Re: Kontroll Fül Topic Találkozó
Sziasztok!
Nekem is jó lehet egy júniusi szombat.
Nekem is jó lehet egy júniusi szombat.