Nem tudom, hogy ebbe a topicba illik-e a legjobban a téma az SRPP kapcsolás. Nekem az AD1865 DAC után van ez a fokozat, de pl, az AN DAC 2.1-ben is ez van, csak ott 6DJ8 csővel.
A lényeg, hogy kicsit próbáltam utánajárni, hogy az a kapcsolás amit egy holland barátom ajánlott, mennyire jó az én rendszerembe. Mert mint azt időközben megtudtam (hiába aki sokat olvas

) az SRPP borzasztó háklis a terhelésre, vagy inkább azt lehet mondani, hogy egy adott terhelésre kell belőni. Feltúrtam az általam és mások által ajánlott irodalmat (ezúton is köszönöm nekik a segítséget), és összeraktam belőle egy számolótáblát az sMath nevű programban, hogy megértsem mi is történik.
A hosszas küzdelem eredményét csatoltam, egyrészt másnak is hátha jól jön, másrészt, ha valaki talál benne valami hibát, az kérem szóljon, és javítom. Két verzió van, az egyiknél az alsó cső katódellenállásánál van bypass kondenzátor, a másiknál nincs. A zip fájlban van az sMath számolótábla, a pdf-meg csak azért, hogy lehessen látni, mi is ez.
Mint azt láthatjátok, minkét verziónál a optimális katódellenállás számított értéke jelentősen eltér attól, ami a választott érték.