Végül is mint írtam, két dolgot javítottam. Az egyik az, hogy az első trióda gridstopperjét megnöveltem 39k-ról 47k-ra. Ezzel szépen beállt az átvitel az "előírásos -0,6dB-re 20 k-n.
A másik módosítás érdekesebb, és szükséges is volt. A tápban a stabilizátor előtt van egy 680 Ohmos ellenállás. Ez azért van, hogy ne az IC-nek kelljen eldisszipálni minden felesleges feszültség többletet. Viszont az előnynek hátránya is van. Ha növelem a kivezérlést, akkor van olyan helyzet, hogy ezen az ellenállón akkora feszely esik a segédrácsok áramfelvételének növekedése miatt, hogy az IC már nem tud szabályozni. Ilyenkor kezd el egyre rosszabbul szólni a kütyü. Ennek megakadályozására az említett resisztort kicseréltem 390 Ohmos carbon film ellenállásra. Úgy gondoltam, hogy a carbonfilm símább hangja csak használ az erősítőnek. Ezenkívül a 410 Voltos stabil tápot a potival mintegy 10Voltal megnöveltem. Ezzel is csökkentettem a feszültség esést a rácsokon. A meghajtórészben ez a 10 Volt nem igazán okozott változást, tehát büntetlenül emelhettem a feszelyen.
Nos ez az erősítő már tetszik. Hangja érezhetően nyugodtabb lett, de többi tulajdonságát megtartotta. ARC-s hangkarekterű, de a nagy gépnél valamivel gyengébb. Nem is egy árkategória a kettő. Hogy a TauCeti-nél jobb-e? nem mondom meg. A TauCeti termék, készen kapható. Ez az erősítő meg diyer erősítő, mindenki olyannak építi meg, amilyennek akarja. De ha az utánépítő tartja ezt az alkatrész minőséget, akkor egy kiváló készüléket tud építeni minden féle kísérletezés nélkül. Ha még jobb alkatrészeket használ, biztos jobb lesz a hang is. Hogy mi az erősítő gyenge pontja? Nos a csatoló kondik. Vannak ezeknél sokkal jobbak is, pl a Z-cap-ok a Jantzentől, vagy valamelyik AN olajpapír. Ezenkívül itt van még a csövek kérdése. A meghajtásban 6N23P orosz cső van. Azért ezeknél, valamint a JJ-nél is van jobb cső. Például érdekes lenne meghallgatni Telefunken csövekkel. a baj az, hogy akkor csak a feszerősítő rész csövei kb 160 ezer forintba kerülnének. Nos valamit valamiért.