A basszus szabadon megfogottan, kottázhatóan szól. A megfogottság persze a CFB-vel ellátott erősítőnek köszönhető részben, vagy egészen. Yamamoto lemezen a bőgő csodaszép, a Boomberg lemezen az amerikai Himnusz nagy dinamikával szólal meg. Ugyanakkor 100 Hz környékén egy kis nyerseséget vélek felfedezni a hangban. Hiába, ez a mélysugárzó még összesen 5 órát nem üzemelt. Ezért nem is megy csak 30Hz-ig. A 26-28 Hz-s átviteli határig még a pillének be kell törnie, most még merev. A közép hangszóró, vagy nevezzük fő hangszórónak, vidámabban, frissebben zenél, mint korábban. Mondjuk most nincs előtte szint illesztő ellenállás. Ez jól hallható, feltisztult a zene, a hangszerek jól különválaszthatók. Torzítatlan hang, valósághoz hasonló megszólalás. Ezen már lehet hallani az 1962-es Bach felvételen is, hogy az orgona sípjai fémből vannak. Sokan azt mondják, hogy az Accuton kerámia hangszóróinak van egy jellegzetes színezettsége. Nos én ezt nem állítom, mert nem igaz. Ez a hangszóró az egyik leg autentikusabb megszólalású sugárzó, amit eddig hallottam. Jól össze dolgozik az ESS AMT-vel, ami a frenetikus magastartományt állítja elő. Ez a hangszóró a másik csoda. Nem hiába írják a TNT Audio weblapon, hogy a világ első 4 közép-magas hangszórója között van. (https://www.tnt-audio.com/casse/ess_amt_e.html) Én hiszek nekik.

A térhatás sokat javult. Ennek oka talán az egyszerűbb hangváltó, az új doboz, vagy nem tudom mi. A köreimben ismert "Erre csörög a dió" Chesky felvétel dob körét eddig kívülről hallottam. Most már belülről, a dobos a hátam mögött "kóbászol" Szóval a projectet sikeresnek ítélem. Ezt a hangot gyári kivitelben 3-4 millióért lehet megszerezni. Saját magamnak elkészítve azért olcsóbb. A hangváltó cca. 150 ezer Forint, a mélysugárzó kis híján 100 000, az AMT-k ujjonnan most 350 Dollár körül mozognak, azaz összesen mondjuk 320 000 Forintból kijönnek. Az Accutonok darabja jelenleg 380 Euro, szűken számolva 310 000. Tehát cca. 880 ezer Forint, plusz a doboz. Legyen kereken 1 milla, s abban már a mérnöki munka is benne van. A gyári ár harmada, negyede. Viszont belevágni csak az vágjon bele ilyen projectbe, akinek meg van a tudása, mérő eszközei, és a gyakorlata. De a legfontosabb: legyen bátorsága belevágni. A fotókon a hangdobozok működés közben in situ láthatóak: